Каша з тушонкою на зиму прогодує вас взимку і виручить в складні часи.
Українці посилено готуються до зими, адже через війну зима буде складною і непередбачуваною. Раніше ми розповідали, як зробити тушонку зі свинини або іншого м'яса - така заготовка завжди буде корисною. Пропонуємо також закрити на зиму готову страву - тушонку з кашею. Ця заготовка завжди виручить вас у важкій ситуації. Банку можна взяти з собою в дорогу або на природу.
Свинину порізати на середні кубики. Крупу промити кілька разів під проточною водою. Моркву очистити і натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. На сковороді розігріти частину соняшникової олії і обсмажувати цибулю 3-4 хвилини. Потім викласти до цибулі моркву і смажити ще 3 хвилини. Залишити овочі остигати.
Нарізану свинину змішати з крупою. Всипати сіль і перець, остиглу овочеву зажарку, влити оцет. Все ретельно перемішати.
Банки і кришки простерилізувати. Викласти тушонку з крупою і овочами в банки так, щоб від горлечка залишалося 2 см вільного місця. Залити суміш в банках водою кімнатної температури. Закрити банки кришками.
Після цього візьміть велику каструлю і покладіть на дно рушник. Поставте банки з тушонкою в каструлю і налийте воду так, щоб вона покривала банки на 2/3. Увімкніть маленький вогонь і залиште банки в каструлі на 5 годин. Періодично перевіряйте, що вода не википіла.
Потім витягнути банки з тушонкою і накрити їх товстою ковдрою до повного охолодження. Після цього тушонку можна поставити в прохолодне місце для зберігання. Зберігається вона 3 місяці.