Класичний курячий суп із "секретною" спецією: з цією приправою набагато смачніше

Апетитний суп із локшиною стане ще смачнішим з однією спецією.

Апетитний суп із куркою чудово зігріває восени і дає змогу швидко нагодувати велику родину. Куряче філе насичує бульйон вітамінами і неповторним ароматом. Хоча рецепт страви відомий кожному, є способи зробити її ще смачнішою. Ми опублікували детальний рецепт і розповіли, як поліпшити смак супу.

Раніше ми писали, скільки варити куряче філе для перших страв, щоб воно не стало "гумовим".

Класичний курячий суп із секретною приправою

Пораду для поліпшення смаку й аромату страви опублікував сайт Express із посиланням на експерта в кулінарії Крістіну Маніан. Щоб збагатити суп і надати йому приємного кольору, кухар радить додати куркуму. З нею бульйон набуває унікального, злегка мускусного смаку і приголомшливого золотистого відтінку. Приємний бонус - спеція дуже корисна для здоров'я.

Курячий суп із вермішеллю за цим рецептом потребує таких інгредієнтів:

  • одне куряче філе;
  • дві картоплини;
  • одна морква;
  • одна цибулина;
  • столова ложка соняшникової олії;
  • дев'яносто грам макаронів;
  • лавровий лист;
  • половина чайної ложки куркуми;
  • сіль, перець та інші спеції на ваш розсуд.

Курку варіть близько години, поки вона не стане м'якою. Для ароматного навару можна взяти частини м'яса з кісткою та шкірою. За 25 хвилин до закінчення варіння додайте нарізану кубиком картоплю та лавровий лист.

Моркву наріжте півкільцями, цибулю - дрібним кубиком. Викладіть овочі на сковороду з гарячою олією. Обсмажуйте 3-4 хвилини, але перед цим додайте куркуму. Експерт пояснює, що нагрівання приправи "розпускає" її смак, і простий курячий суп перетвориться на розкішну страву. Кількість куркуми можна збільшити, якщо хочете зробити їжу гострішою.

Зажарку з овочами додаємо в бульйон, коли картопля буде наполовину готова. Тоді ж всипаємо вермішель. Солимо, перчимо та доводимо до ідеального смаку. Варимо ще 7-10 хвилин і дістаємо "лаврушку". Готову страву рекомендується ненадовго залишити під кришкою, щоб настоялася.

Подавайте курячий суп із локшиною з рубаною зеленню та сухариками. Ви здивуєтеся тому, наскільки це смачно.

Вас також можуть зацікавити новини: