Харчо - це густий національний грузинський суп.
Харчо - це національна страва грузинської кухні. Це густий гострий суп на яловичому бульйоні з додаванням сливового соусу ткемалі, рису і волоських горіхів. Ця ситна друга страва з багатим смаком швидко насичує на весь день. Суп харчо має високу калорійність, гостроту і жирність - це слід враховувати людям із захворюваннями шлунка і людям на дієті. Суп виходить дуже наваристим, пряним, смачним, зі смачною горіховою ноткою і часниковим ароматом.
У великій каструлі довести до кипіння 1.5 літра води. Варити яловичину цілим шматком на слабкому кипінні 1.5 - 2 години. Яловичину краще брати стару і на кісточці. Бульйон повинен вийти наваристим і "міцним". Яловичину витягнути з бульйону, видалити кістки і нарізати м'ясо. Покласти м'ясо назад в бульйон.
Читайте такожРум'яно-соковита качка на святковий стіл: як смачно запекти птицю у духовці
Горіхи очистити від шкірки і перегородок. Злегка обсмажити на сухій сковороді, розтерти в ступці до однорідного стану і появи слідів горіхового масла. Часник також натерти з горіхом. Додати в суп горіхово-часникову заправку. Кип'ятити 15 хвилин. В самому кінці додати спеції, сіль і зелень. Варити 5 хвилин. Вимкнути вогонь і залишити суп на 10 хвилин. Після цього його можна розливати по тарілках.
Читайте також інші рецепти: