Гороховий суп має велику кількість варіацій приготування.
Гороховий суп - один з найпопулярніших видів супів в українців. Ми любимо його за густу юшку і ніжний смак розвареного гороху. Гороховий суп має безліч варіацій приготування. У нього можна додати будь-які овочі за смаком, а також копченості, м'ясо, ковбаски.
Раніше ми говорили про те, як готувати гороховий суп із копченостями та сухариками.
Горох залити холодною водою і варити 60-80 хвилин в залежності від сорту. Картоплю почистити і нарізати кубиком. На сковороді змішати і нагріти олію і вершкове масло. Викласти на сковороду овочі і обсмажувати 5-7 хвилин. Посолити і поперчити овочі, додати спеції. Овочі викласти в каструлю з горохом. Додати лавровий лист і варити до готовності картоплі (приблизно 25 хвилин).
Горох промити проточною водою. Ребра розрубати на невеликі шматки. Викласти в каструлю горох і ребра. Варити бульйон 1 годину. Потім покласти в каструлю по одній очищеної цибулині і моркви. Після додавання овочів варити бульйон ще годину.
Поки вариться бульйон, зробити зажарку. Нарізати дрібно другу цибулину і натерти моркву на сковороді розігріти олію. Смажити цибулю і моркву до готовності. У суп додати нарізану кубиками картоплю, варити 5 хвилин. Потім покласти зажарку, перець горошком і лавровий лист. Варити ще 15 хвилин під кришкою.
Горох залити холодною водою і залишити на 1 годину. Потім злити воду, залити 3 літри чистої води і варити горох на повільному вогні 1 годину. Картоплю нарізати невеликим кубиком, моркву - півколом. Покласти картоплю і моркву в каструлю з супом, варити 15 хвилин.
Цибулю дрібно нарізати і посмажити на олії до золотистого кольору. Додати в суп цибулю, сіль, спеції і зелень. Нарізати кружечками сосисками і покласти в суп. Варити все разом 5 хвилин. Подавати суп з грінками або сухариками.