Як можна зробити суп пюре без блендера і який рецепт вибрати, щоб порадувати рідних - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Багато українців люблять крем-супи - їх легка текстура і ніжний смак майже відразу підкорюють серця навіть найдосвідченіших гурманів. Приготувати крем-суп можна навіть без блендера - використовуйте сито, щоб перетерти овочі, а м'ясо або морепродукти подрібнюйте ножем. УНІАН розповість, як приготувати курячий крем-суп або інші варіації цієї страви.
Раніше ми говорили про те, як приготувати суп з цвітної капусти з куркою або креветками.
Гриби тонко нарізати, викласти в сотейник, налити води, додати бульйонні кубики і подрібнену цибулю. Поставити сотейник на вогонь і довести вміст до кипіння. Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і варити 20 хвилин.
В окремій ємності розтопити масло на середньому вогні, додати борошно і перемішати. Тонкою цівкою влити молоко і, постійно помішуючи, згустити соус. Викласти соус до грибів, перемішати, посолити і поперчити. Блендером перебити суп в пюре і подавати до столу, прикрасивши петрушкою.
Куряче філе вимити, нарізати шматочками, викласти в каструлю, залити водою і зварити бульйон. Цибулю, моркву і кабачок нарізати дрібними кубиками. На сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору. Викласти моркву і цибулю в каструлю з куркою, коли овочі будуть майже готові, додати кабачок і зварити все до готовності. Потім вилити з супу в окрему ємність 2 ополоника бульйону.
Жирні вершки вилити в тарілку, додати борошно, перемішати. Туди ж влити бульйон і додати яйця, збити масу виделкою або віночком. Прибрати каструлю з вогню, курку, кабачок, моркву і цибулю в супі подрібнити блендером, потім влити вершково-яєчну масу і ретельно перемішати.
Картоплю очистити, нарізати великими шматочками, викласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь. Зварити картоплю до готовності. Окремо обробити помідори - зняти з них шкірку, а сам овоч нарізати довільно. У каструлі з товстим дном розігріти олію, викласти туди подрібнені часник і цибулю, обсмажити 1-2 хвилини.
Додати до овочів помідори, тушкувати 5-7 хвилин, потім влити гарячу воду або картопляний відвар і додати томатну пасту. Посолити, поперчити, довести до кипіння і варити 10 хвилин. В кінці додати картоплю і вершки, перебити їх в супі блендером. Подавати суп з петрушкою і краплею вершків.
Цибулю нарізати кубиками, а моркву - кільцями, викласти овочі в сотейник. Туди ж додати рослинне масло і обсмажувати овочі 4-5 хвилин. Картоплю нарізати часточками, додати до цибулі і моркви, залити водою і залишити варитися на 20 хвилин.
Влити вершки, викласти вершкове масло, проварити суп ще 10 хвилин. Плавлений сир нарізати кубиками і теж викласти в суп. Перебити блюдо блендером і подавати до столу.