
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, з якого можна приготувати ситні перші страви. Існує безліч варіантів - з куркою, з яловичиною, з креветками або вершками. УНІАН розповість, як можна їсти цвітну капусту в супі і яку страву приготувати з нею на обід.
Раніше ми говорили про те, які є страви з цвітної капусти на сковороді.
Суп з цвітної капусти з куркою і горошком
- куряче філе - 300 гр;
- вода - 1 л;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- морква - 1 шт;
- рослинна олія - 3 ст. л;
- цвітна капуста - 1\3 качана;
- зелений горошок консервований - 250 гр;
- приправа (за смаком) - 1-2 ч. л;
- сіль, перець - за смаком;
- плавлений сир - 100 гр;
- петрушка - кілька гілочок.
Курку крупно нарізати, викласти в каструлю, залити холодною водою і варити 30 хвилин на середньому вогні. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Капусту розділити на суцвіття і викласти в киплячий бульйон. Після того, як рідина закипить, варити 5 хвилин, потім додати горошок разом з рідиною і варити ще 5 хвилин.
Викласти в суп зажарку, сіль і перець, перемішати. Варити 3-5 хвилин, зняти з вогню. Розчинити в супі натертий плавлений сир, ретельно перемішати страву. Перед подачею додати рубану петрушку.
Суп з цвітної капусти з яловичиною
- яловичина - 500 гр;
- вода - 2,5 л;
- рис - 0,25 склянки;
- цвітна капуста - 300 гр;
- картопля - 3 шт;
- морква - 1 шт;
- лк - 1 шт;
- вершкове масло - 20 гр;
- сіль - за смаком;
- перець - за смаком.
Яловичину вимити, нарізати порційними шматками, викласти в холодну воду і варити близько 1 години під кришкою на невеликому вогні. Рис промити, картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками. Додати рис і картоплю до супу, варити 20 хвилин.
Цвітну капусту розділити на суцвіття, вимити, цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Розігріти олію на сковороді, обсмажити цибулю і моркву до готовності. Викласти зажарку в каструлю, туди ж додати капусту, довести до кипіння, варити під кришкою 10 хвилин. В кінці посолити і поперчити блюдо.
Суп з цвітної капусти без м'яса з креветками
- картопля - 4-5 шт;
- цвітна капуста - 0.5 качана;
- ріпчаста цибуля - 1 шт;
- оливкова олія - 4 ст. л;
- вода - 1 л;
- сіль, перець - за смаком;
- кайенский перець - на кінчику ножа;
- вершки - 250 мл;
- вершкове масло - 4 ст. л;
- часник - 3 зубчики;
- петрушка - кілька гілочок.
Капусту і картоплю нарізати кубиками, подрібнити цибулю. У каструлі розігріти 100 мл оливкової олії, викласти цибулю і обсмажувати 1 хвилину. Додати картоплю і капусту, готувати до тих пір, поки цибуля не стане прозорою. Влити теплу воду, посолити, поперчити і довести до кипіння.
Влити вершки, варити суп під кришкою 15 хвилин до м'якості картоплі. На окремій сковороді розігріти вершкове і оливкове масло, викласти креветки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник і петрушку. Обсмажувати 3-4 хвилини. Коли суп звариться, подрібнити його блендером, а потім викласти креветки.