Суп з цвітної капусти пп і не тільки - рецепти / depositphotos.com

Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, з якого можна приготувати ситні перші страви. Існує безліч варіантів - з куркою, з яловичиною, з креветками або вершками. УНІАН розповість, як можна їсти цвітну капусту в супі і яку страву приготувати з нею на обід.

Раніше ми говорили про те, які є страви з цвітної капусти на сковороді.

Суп з цвітної капусти з куркою і горошком

  • куряче філе - 300 гр;
  • вода - 1 л;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • морква - 1 шт;
  • рослинна олія - 3 ст. л;
  • цвітна капуста - 1\3 качана;
  • зелений горошок консервований - 250 гр;
  • приправа (за смаком) - 1-2 ч. л;
  • сіль, перець - за смаком;
  • плавлений сир - 100 гр;
  • петрушка - кілька гілочок.

Курку крупно нарізати, викласти в каструлю, залити холодною водою і варити 30 хвилин на середньому вогні. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Капусту розділити на суцвіття і викласти в киплячий бульйон. Після того, як рідина закипить, варити 5 хвилин, потім додати горошок разом з рідиною і варити ще 5 хвилин.

Відео дня

Викласти в суп зажарку, сіль і перець, перемішати. Варити 3-5 хвилин, зняти з вогню. Розчинити в супі натертий плавлений сир, ретельно перемішати страву. Перед подачею додати рубану петрушку.

Суп з цвітної капусти з яловичиною

  • яловичина - 500 гр;
  • вода - 2,5 л;
  • рис - 0,25 склянки;
  • цвітна капуста - 300 гр;
  • картопля - 3 шт;
  • морква - 1 шт;
  • лк - 1 шт;
  • вершкове масло - 20 гр;
  • сіль - за смаком;
  • перець - за смаком.

Яловичину вимити, нарізати порційними шматками, викласти в холодну воду і варити близько 1 години під кришкою на невеликому вогні. Рис промити, картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками. Додати рис і картоплю до супу, варити 20 хвилин. 

Цвітну капусту розділити на суцвіття, вимити, цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Розігріти олію на сковороді, обсмажити цибулю і моркву до готовності. Викласти зажарку в каструлю, туди ж додати капусту, довести до кипіння, варити під кришкою 10 хвилин. В кінці посолити і поперчити блюдо.

Суп з цвітної капусти без м'яса з креветками

  • картопля - 4-5 шт;
  • цвітна капуста - 0.5 качана;
  • ріпчаста цибуля - 1 шт;
  • оливкова олія - 4 ст. л;
  • вода - 1 л;
  • сіль, перець - за смаком;
  • кайенский перець - на кінчику ножа;
  • вершки - 250 мл;
  • вершкове масло - 4 ст. л;
  • часник - 3 зубчики;
  • петрушка - кілька гілочок.

Капусту і картоплю нарізати кубиками, подрібнити цибулю. У каструлі розігріти 100 мл оливкової олії, викласти цибулю і обсмажувати 1 хвилину. Додати картоплю і капусту, готувати до тих пір, поки цибуля не стане прозорою. Влити теплу воду, посолити, поперчити і довести до кипіння.

Влити вершки, варити суп під кришкою 15 хвилин до м'якості картоплі. На окремій сковороді розігріти вершкове і оливкове масло, викласти креветки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник і петрушку. Обсмажувати 3-4 хвилини. Коли суп звариться, подрібнити його блендером, а потім викласти креветки.

Вас також можуть зацікавити новини: