Як вариться суп з цвітної капусти з яловичиною та інші варіації перших страв - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Цвітна капуста - смачний і корисний овоч, з якого можна приготувати ситні перші страви. Існує безліч варіантів - з куркою, з яловичиною, з креветками або вершками. УНІАН розповість, як можна їсти цвітну капусту в супі і яку страву приготувати з нею на обід.
Раніше ми говорили про те, які є страви з цвітної капусти на сковороді.
Курку крупно нарізати, викласти в каструлю, залити холодною водою і варити 30 хвилин на середньому вогні. Ріпчасту цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Капусту розділити на суцвіття і викласти в киплячий бульйон. Після того, як рідина закипить, варити 5 хвилин, потім додати горошок разом з рідиною і варити ще 5 хвилин.
Викласти в суп зажарку, сіль і перець, перемішати. Варити 3-5 хвилин, зняти з вогню. Розчинити в супі натертий плавлений сир, ретельно перемішати страву. Перед подачею додати рубану петрушку.
Яловичину вимити, нарізати порційними шматками, викласти в холодну воду і варити близько 1 години під кришкою на невеликому вогні. Рис промити, картоплю очистити, вимити, нарізати кубиками. Додати рис і картоплю до супу, варити 20 хвилин.
Цвітну капусту розділити на суцвіття, вимити, цибулю і моркву очистити, цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на тертці. Розігріти олію на сковороді, обсмажити цибулю і моркву до готовності. Викласти зажарку в каструлю, туди ж додати капусту, довести до кипіння, варити під кришкою 10 хвилин. В кінці посолити і поперчити блюдо.
Капусту і картоплю нарізати кубиками, подрібнити цибулю. У каструлі розігріти 100 мл оливкової олії, викласти цибулю і обсмажувати 1 хвилину. Додати картоплю і капусту, готувати до тих пір, поки цибуля не стане прозорою. Влити теплу воду, посолити, поперчити і довести до кипіння.
Влити вершки, варити суп під кришкою 15 хвилин до м'якості картоплі. На окремій сковороді розігріти вершкове і оливкове масло, викласти креветки, посолити, поперчити, додати подрібнений часник і петрушку. Обсмажувати 3-4 хвилини. Коли суп звариться, подрібнити його блендером, а потім викласти креветки.