Такі булочки дуже смачні, рум’яні та ошатні.
Англійські великодні булочки – смачні, ніжні, ароматні й повітряні. Їхньою особливістю є нанесений зверху білий хрест, який символізує розп'яття Ісуса на хресті.
Для тіста
Для візерунка
Для сиропу
У теплому молоці розчинити дріжджі та 1 чайну ложку цукру. Залишити на 15 хвилин у теплому місці, до появи пухирців.
Читайте такожНайкраща паска на Великдень: як приготувати ніжну святкову здобу
Просіяти борошно, поступово додаючи частинами, замісити м'яке тісто.
Родзинки промити й залити окропом на 15 хвилин, обсушити. Потім перемішати з невеликою кількістю борошна. Вмішати родзинки в тісто, покласти його в тепле місце хвилин на 45.
Сформувати з тіста колобки, залишити на 15-20 хвилин.
Приготування суміші для візерунка. Змішати молоко, борошно та олію.
Перекласти суміш у кулінарний мішок. З його допомогою намалювати "хрест" на кожній булочці.
Відправити випікати у попередньо розігрітій до 200°С духовці на 20-30 хвилин.
Приготування сиропу. Змішати цукор і воду, закип'ятити, дочекатися повного розчинення цукру.
Ще гарячі булочки змастити цукровим сиропом.