Назвали п'ять найкращих новорічних гарячих страв, які вам захочеться повторювати на кожне свято.
Курячу тушку промийте та обсушіть серветками. Апельсин наріжте тонкими кружальцями. Змішайте майонез із приправою та змастіть курку на поверхні. Перекладіть тушку на лист з пергаментом і всередину викладіть кружечки апельсина. Картоплю наріжте четвертинками і викладіть навколо курки. Запікайте птаха приблизно 2 години при 200°.
Любителям курки обов'язково варто включити цю страву в меню на Новий рік 2024. Запечена ціла курочка, просочена апельсиновим соком, швидко зникне з тарілок.
Інгредієнти:
Курку промити і обсушити серветками. Апельсин промийте і наріжте кружечками товщиною приблизно 1 см. Майонез змішайте з приправою для курки і змастіть поверхню птиці. Викладіть тушку на деко з пергаментом. Всередину курки викладіть нарізаний апельсин. Картоплю почистіть, наріжте на четвертинки і викладіть навколо курки. Запікайте страву в духовці близько 2 годин при 200 градусах.
Запікати в духовці рекомендується щуку, скумбрію, судака або форель, але можна взяти і будь-яку іншу рибу за смаком.
Інгредієнти:
Якщо риба заморожена, заздалегідь розморозьте її в холодильнику. Увімкніть духовку до 180°. На рибі видаліть луску та плавники, виріжте нутрощі. Голову та хвіст можна залишити. Тонкими кільцями наріжте цибулю, помідори та лимон, перець - соломкою, моркву - кружальцями.
У форму для запікання викладіть змочений у воді (щоб не пригорів до риби) пергамент для випікання. На дно викладіть половину овочів, потім рибину та другу половину овочів. Полийте страву олією, посипте спеціями для риби і запікайте 35-50 хвилин в залежності від розміру.
Дуже смачний і ситний новорічний гарнір, який також може бути самостійною стравою. Фарширувати картоплю можна чим завгодно - ми ж пропонуємо рецепт з сиром і шинкою.
Інгредієнти:
Картоплю ретельно помийте і відваріть в мундирі в підсоленій воді до готовності (20-25 хвилин). Кожну бульба розріжте навпіл і ложкою вишкребіть м'якоть з середини, щоб вийшли картопляні човники.
Сир натріть на тертці, а шинку дрібно наріжте. Картопляну м'якоть розімніть виделкою і змішайте з шинкою і сиром, поперчіть і посоліть за смаком. Наповніть картоплини цією начинкою. Випікайте фаршировану картоплю 15-20 хвилин в духовці при 180 градусах, або підігрійте в мікрохвильовці, поки не розтане сир.
Смачна страва на велику компанію, яку зручно розрізати на порційні шматочки.
Інгредієнти:
Чорнослив замочіть на 20-30 хвилин у окропі, щоб він розм'якшився. Куряче філе наріжте тонкими пластами та відбийте з двох боків. Але не перестарайтеся, інакше м'ясо буде надто тонким і начинка може випасти. Сир натріть на тертці.
Кожне філе змастіть з одного боку майонезом, посипте сиром і викладіть шматочок чорносливу. Загорніть м'ясо в рулетики і закріпіть зубочистками. Посоліть і поперчіть до смаку.
Рулет можна запекти в духовці або посмажити на сковороді. Приготування в духовці: викладіть рулетики в придатну для запікання форму, накрийте фольгою і запікайте 30 хвилин при 180 градусах.
Приготування на сковороді: розігрійте 2 ложки олії, обваляйте рулетики в борошні і обсмажуйте з кожного боку по 10-15 хвилин.
Лінива лазанья за смаком не поступається класичній, але готується набагато простіше. Щоб страва вийшло вдалою, обирайте якісний і не найдешевший сир.
Інгредієнти:
Цибулю дрібно наріжте і змішайте з фаршем, посоліть і поперчіть, додайте улюблені спеції. Нагрійте сковорідку з олією та обсмажуйте фарш протягом 5 хвилин. Розчиніть томатну пасту у воді та влийте до фаршу. Тушкуйте все разом 10 хвилин під кришкою на невеликому вогні. Сир натріть на тертці.
Лаваш наріжте прямокутниками, щоб вони помістились у форму для запікання. Два прямокутника зробіть більшими - це буде дно і бортики. Змастіть форму олією та викладіть хрест-навхрест великі листи лавашу. Викладіть начинку з фаршу, посипте сиром і накрийте лавашем. Чергуйте начинку і листи, поки фарш не закінчиться. Останній шар накрийте лавашем і посипте сиром.
Поставте лазанью в розігріту до 180 градусів духовку і випікайте приблизно 20-30 хвилин до рум'яної скоринки.