Різноманітне меню на Новий рік 2023, на яке не доведеться витратити півзарплати - читайте в матеріалі УНІАН.
Новий рік 2023 настане менше, ніж через місяць - це свято хочеться відзначити кожному українцю. Проте, фінансова ситуація багатьох жителів України через війну виявилася нестабільною, а іноді навіть плачевною. УНІАН розповість, які страви на Новий рік 2023 можна приготувати, щоб було і дешево, і сердито.
Раніше ми говорили про те, які салати на Новий рік 2023 вибрати з різноманіття варіантів.
Відварити буряк, моркву, картоплю і яйця, потім всі ці продукти натерти на крупній тертці. Викласти на тарілку шар картоплі, зверху - подрібнені солоні огірки і моркву. Змастити майонезом, викласти ріпчасту цибулю. Ще раз змастити майонезом, додати подрібнені яйця. Знову змастити майонезом і завершити салат шаром натертого буряка. Прибрати в холодильник на ніч, а потім подавати до столу, прикрасивши зеленою цибулею.
Картоплю натерти на крупній тертці, віджати від зайвої рідини, додати яйця і перемішати. Після цього дрібними частинами додати борошно, а потім натерту на крупну тертку цибулю. Отриману масу посолити і поперчити.
Розігріту сковороду рясно полити олією і викласти на неї дрібними частинами підготовлену картопляну масу. Накрити кришкою, поставити мінімальний вогонь і обсмажувати 10 хвилин.
Зняти перший картопляний млинець, укласти його на тарілку, змастити сметаною і поперчити. Таким же чином посмажити млинці з "тіста", що залишилось. Останній шар змастити сметаною і посипати зеленою цибулею.
Вимиту і очищену курячу печінку посолити, поперчити. Обваляти в борошні кожен шматочок і обсмажити на вершковому маслі 10-15 хвилин. Прибрати печінку зі сковороди, замість неї викласти ріпчасту цибулю, нарізану кільцями, обсмажувати 5-7 хвилин. По готовності цибулі пересипати її в тарілку, а на сковороді обсмажити яблука, нарізані часточками. Для подачі взяти красиву тарілку, викласти на неї печінку, зверху - цибулю, а в кінці - яблука. За бажанням блюдо можна посипати зеленою цибулею.
Дане блюдо відмінно поєднується з рисом і овочами, пюре або печеною картоплею.
У глибоку ємність викласти сардини, розім'яти виделкою. Додати дрібно нарізану цибулю і перемішати. Картоплю відварити в мундирі, очистити, натерти на тертці. Почати сервірувати салат - викласти на тарілку картоплю і змастити її майонезом. Далі - рибу з цибулею і натерте яйце, знову промазати майонезом. Наступний шар - тертий сир і майонез. Завершальний етап - корейська морква і прикраса у вигляді подрібненої зеленої цибулі.
Капусту вимити, нашаткувати, злегка віджати руками. Посолити, поперчити, викласти в салатник. Додати кукурудзу, моркву по-корейськи і дрібно нарізану цибулю, перемішати. Заправити салат майонезом і ще раз перемішати. Прикрасити блюдо зеленою цибулею.