Традиційне меню на Трійцю включає млинці та страви з яєць.
Щорічно через 50 днів після Великодня відзначається світле християнське свято Трійця. Трійця знаменує настання літа та тепла. Свято відзначають усією сім'єю за багатим столом. Господині готують яєчню – символ сонця, страви із зеленню – символ літа, а також млинці, пироги, страви з м'яса та птиці.
Виделкою збити яйця, додати кефір і сіль, перемішати. У яйця просіяти борошно і соду. У тісті можна залишити грудочки борошна. Зелену цибулю помити і дрібно нарізати. Додати в тісто для оладок і перемішати. На гарячій сковороді з олією обсмажувати оладки з одного боку, поки не з'являться пухирці. Потім перевернути і обсмажувати ще кілька хвилин. Подавати зі сметаною.
Читайте такожПиріг із курятиною й картоплею: як приготувати ситну випічку
Яйця відварити до готовності (10 хвилин) і остудити. Огірки нарізати кружечками, яйця - часточками. Філе нарізати смужками. Кінзу вимити і обсушити, дрібно порубати. Часник пропустити через прес і перемішати з кінзою. Гірчицю розтерти з вареним яєчним жовтком, додати оцет, сіль і цукор. Збиваючи соус, вливати в нього олію. Підготовлені продукти викласти в салатник, перемішати і заправити гірчичним соусом.
У борошно додати сіль, цукор, масло і воду. Замісити тісто і поставити в холодильник на 30 хвилин. Капусту розібрати на суцвіття, моркву нарізати кружечками, зварити всі овочі до готовності в підсоленій воді. Перемішати овочі з тертим сиром. Форму для випічки змастити маслом. Розкачати тісто і викласти у форму, краї підняти. У тісто викласти начинку і запікати 30 хвилин при 180 градусах.
Яйця злегка збити, додати цукор, сіль і какао-порошок. Ретельно перемішати інгредієнти і влити холодне молоко. Всипати просіяне борошно і замісити тісто міксером. Потім поступово вливати воду. Влити в тісто олію і знову перемішати. Залишити тісто на 20 хвилин. Посмажити млинці на сковороді і за бажанням наповнити бананом, полуницею або сиром.
Читайте також інші рецепти: