Які частування на Великдень обов'язково мають бути на столі, а також детальні рецепти святкових страв - шукайте в матеріалі УНІАН.
Православні віруючі 24 квітня відзначають світле свято - Великдень. Період приготувань до нього щорічно не змінюється - Страсний тиждень 2022 має свої традиції на кожен день. УНІАН з'ясував, яке скласти меню на Великдень, щоб з молитвою зустріти свято.
Раніше ми говорили про те, що потрібно робити в Чистий Четвер 2022.
М'який кекс з родзинками і глазур'ю - обов'язкова страва на великодньому столі. Деякі українці купують паски в магазині, але більшість господинь печуть їх самостійно.
УНІАН пропонує смачний рецепт паски, який під силу освоїти навіть початківцю кулінару.
Унікальне блюдо, яке можна приготувати тільки раз на рік - на Великдень. Сирна випічка має форму піраміди, що символізує Гроб Господній.
Записувати рецепт сирної паски, щоб зустріти свято за всіма правилами.
Традиція фарбувати яйця на Великдень бере свій початок споконвіку і слов'яни усереднено її дотримуються. Існує два види яєць: крашанки (пофарбовані в різні кольори) і писанки (розписані вручну).
Переходьте за посиланням, щоб дізнатися, як пофарбувати яйця на Великдень.
Ще одне традиційне блюдо - заливне з куркою або свининою. Таке частування люблять багато українців, а приготувати його можна з мінімуму продуктів. Єдиний нюанс - процес цей нешвидкий.
За посиланням - перевірений рецепт холодцю з ніжного м'яса.
Завершальним акордом у святковій гастрономічної симфонії вважається соковита домашня ковбаса. Таке ситне блюдо здавна з'являлося на столах українців - відмовитися від шматочка ароматного м'яса неможливо.
УНІАН вже розповів про те, як приготувати домашню ковбасу.