Як зробити глазур для паски, яка не липне і не кришиться.
Зовсім скоро головне християнське свято - Великдень 2023. Цього року католики відзначать його 9 квітня, а православні - 16 квітня. Дріжджова випічка - паска - обов'язкова на святковому столі. І кожна господиня, яка готує паску сама, намагається її зробити найкрасивішою. Пропонуємо вам три варіанти, як зробити глазур для паски, яка не обсипається і не кришиться.
Інгредієнти:
Замочіть желатин у воді.
Пропорція желатину і води повинна бути 1:5.
З'єднайте воду з цукром і доведіть до кипіння, варіть 1 хвилину. Додайте желатин, перемішайте. Збийте до однорідності. Покрийте паску глазур'ю. Зверху викладіть часточки карамелізованих апельсинів або лимонів або карамелізовану цедру, горіхи кеш'ю, сушену журавлину. Залиште застигати.
Інгредієнти:
Розтопіть в каструлі шоколад з олією. Змастіть паску, задекоруйте горіхами, цукатами, в'яленими ягодами. Залиште підсихати.
Інгредієнти:
Залийте желатин водою, залиште набухати на 10-15 хвилин. Змішайте ягідне пюре з цукром, поставте на маленький вогонь і нагрійте - потрібно, щоб цукор розтанув. Додайте в пюре набряклий желатин, перемішайте. Збийте масу до однорідності, вона повинна охолонути. Покрийте паски тонким шаром глазурі, задекоруйте і залиште підсихати на 8-9 годин.