Смачна й ароматна випічка дає відчуття наближення свята.
Великдень – період апетитних пасок. Крім цих традиційних смаколиків, можна спекти "Великодню квітка". Це ароматна, красива і дуже смачна випічка.
Для дріжджового тіста
Для начинки
Для глазурі
Взяти 50 мл теплого молока, додати 1 столову ложку цукру й перемішати. Розкришити туди дріжджі та перемішати, щоб вони розчинилися. Поставити в тепле місце на 10-20 хвилин. Дріжджі повинні спінитися й піднятися "шапочкою".
Приготування опари. У велику миску просіяти 150-200 г борошна, влити решту молока і перемішати – тісто має вийти, як на оладки. Влити дріжджі, які вже спінилися. Добре перемішати й покласти в тепле місце на 40-60 хвилин. Коли опара почне опадати – вона готова.
Читайте такожНайкраща паска на Великдень: як приготувати ніжну святкову здобу
Масло розтопити й остудити до кімнатної температури.
В опару додати розтерті яйця і перемішати. Поступово додаючи частинами борошно, замісити м'яке, еластичне тісто. У процесі вимішування змащувати руки і стіл розтопленим вершковим маслом та олією.
Вимісивши тісто руками впродовж не менш як 20 хвилин, помістити його назад у посуд, прикрити рушником і покласти в тепле місце для підйому на 1,5-2 години.
Родзинки вимити й обсушити, цукати нарізати на шматочки.
Вершкове масло розтопити і остудити.
Готове тісто розкачати в пласт, товщиною 5 мм. Змастити його вершковим маслом. Рівномірно розподілити на тісті родзинки й цукати, посипати цукром, ванільним цукром та корицею.
Скачати рулет, перенести його на змащене маслом деко, згорнути, утворивши кільце. Зробити невеликі надрізи по всьому колу кільця. Покласти в тепле місце на 20-30 хвилин.
Потім акуратно змастити збитим жовтком або яйцем. Відправити у розігріту до 180°C духовку приблизно на 20-25 хвилин.
Готовий пиріг дістати з духовки і відразу накрити рушником і залишити на 10-15 хвилин відпочити.
Приготування апельсинової глазурі. У просіяну цукрову пудру поступово додавати апельсиновий сік і ретельно розтирати до отримання однорідної, не надто рідкої маси. Полити нею випічку й за бажанням посипати родзинками, горіхами або цукатами.