Ці оладки можна готувати з кефіром або без нього.
У сезон кабачків настає момент, коли вже не знаєш, що ще можна з них приготувати. Тому розглянемо, як зробити кабачкові оладки.
Смачні кабачкові оладки вийдуть на кефірі - він додасть тісту ніжної текстури. Для цього рецепта знадобляться:
Спочатку кабачки подрібнюємо за допомогою великої терки і солимо. Вони мають недовго полежати, щоб вийшла зайва рідина. Далі їх потрібно відтиснути і можна приступати до готування. Додаємо всі інгредієнти та перемішуємо.
Розігріваємо сковорідку з олією. Тісто найзручніше викладати ложкою. Оладки обсмажуємо до готовності.
Щоб позбутися зайвої олії, можна викласти їх після обсмажування на серветки. Подавати найсмачніше з пилу з жару.
Крім того, існує метод, як приготувати кабачкові оладки без додавання кефіру. Для цього знадобляться:
Спочатку необхідно підготувати кабачки - їх треба почистити та натерти на тертці. Як і в попередньому рецепті солимо і через 15 хвилин віджимаємо зайву рідину.
Цибулину нарізаємо дрібним кубиком, а потім змішуємо всі інгредієнти в мисці й обсмажуємо наші оладки до готовності.
За бажанням можна також приготувати кабачкові оладки з сиром. Для цього натріть бажану кількість улюбленого сиру на етапі змішування тіста. Вибираючи різні смаки можна змінити підсумковий результат страви.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати салат із кабачків на зиму.