Салат на зиму з кабачків стане ідеальною закускою або гарніром до м'яса. Готується він швидко і без складних процесів, а також не потребує стерилізації. Цей рецепт - справжня знахідка для всіх, кому потрібно кудись подіти велику кількість овочів. Салат із кабачків на зиму можна змінювати на свій смак і додавати інші інгредієнти.
Салат із кабачків на зиму з цибулею та морквою
Інгредієнти:
- кабачки - 1 кг;
- помідори - 800 г;
- цибуля - 2 шт;
- морква - 2 шт;
- болгарський перець - 3 шт;
- часник - 4 зубч;
- цукор - 100 г;
- сіль - 1 стол. л.;
- оцет - 1 стол. л.;
- лавровий лист - 2 шт;
- перець горошком - 5 шт;
- духмяний перець - 2 шт;
- соняшникова олія - 4 стол. л.
Заздалегідь простерилізуйте банки для салату або як мінімум промийте їх мильним розчином. Кабачки помийте та наріжте кубиком. Якщо кісточки тверді, то бажано їх викинути. Моркву натріть на крупній тертці, цибулю дрібно порубайте, перець і помідори поріжте соломкою. Часник пропустіть через прес.
У велику каструлю з товстим дном викладіть кабачки, перець, цибулю і моркву. Влийте кілька ложок води і поставте тушкуватися на невеликий вогонь на 20 хвилин під кришкою. Потім додайте до страви часник, помідори, сіль і перець, тушкуйте ще 15 хвилин. Овочі потрібно періодично перемішувати, щоб вони не пригоріли.
Наприкінці приготування додайте олію, оцет, лавровий лист і перці горошком. Потримайте овочі на вогні ще 5 хвилин і вимкніть плиту. Розкладіть гарячий салат із кабачками по банках і закатайте. Залиште консервацію під теплою ковдрою до повного охолодження.
Салат із кабачків на зиму "Тещин язик"
Інгредієнти:
- кабачки - 1,5 кг;
- часник - 1 головка;
- болгарські перці - 3 шт;
- томатна паста - 100 г;
- соняшникова олія - 100 г;
- цукор - 3 стол. л.;
- оцет - 1 чайн. л.;
- сіль, спеції за смаком.
Кабачки наріжте кубиком, а перці й очищений часник пропустіть через м'ясорубку. Усі овочі викладіть у каструлю. Додайте томатну пасту, сіль, цукор, соняшникову олію та улюблені спеції. Варіть суміш 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично помішуючи. За 10 хвилин до кінця варіння додайте оцет. Готовий салат розкладіть по вимитих банках і закатайте кришками.