УНІАН зібрав 5 ароматних рецептів рецептів какао, які зігріють зимовими вечорами.
Коли за вікном мокро і холодно, а будинок слабо опалюється, немає нічого бажанішого гарячих напоїв. Чашка ароматного какао миттєво зігріє і підніме настрій. Вариться цей напій дуже просто і з мінімальними зусиллями. За бажанням в какао можна додати улюблені спеції, маршмеллоу або трохи алкоголю. Також напій розкриє свій смак з дрібкою солі.
Воду краще брати м'яку і хорошої якості. Довести воду в каструлі до кипіння. Постійно помішуючи воду, частинами всипати порошок і відразу розмішувати його, щоб не утворювалося грудочок. Додати в киплячу воду цукор і трохи ваніліну. Трохи остудити напій і розлити по чашках.
Какао з молоком необов'язково доводити до кипіння. Достатньо підігріти молоко в каструлі або мікрохвильовці. У гарячому молоці розчиніть цукор, а потім, постійно помішуючи рідину, всипте порошок какао.
Молоко підігрійте, вмішайте в гаряче молоко какао і цукор. Третину банана подрібніть в блендері або розімніть виделкою. У какао додайте бананове пюре і розмішайте до однорідності.
Молоко довести до кипіння в каструлі. Натерти шоколад на тертці. У гаряче молоко вмішати какао-порошок і стружку шоколаду. Перемішати, поки шоколад повністю не розчиниться. Потім додати згущене молоко і знову перемішати.
Змішати всі сухі інгредієнти: какао, цукор, сіль і спеції. У воду влити молоко і довести до кипіння в каструлі. Вмішати віночком суміш какао зі спеціями в киплячу рідину. Трохи остудити напій і розлити по чашках.