Кускус - дуже смачна і дієтична крупа, яка готується всього кілька хвилин.
Кускус-це пшенична крупа, популярна в країнах Північної Африки. Під екзотичною назвою ховається звична нам манна крупа, але за формою крупа нагадує великий рис. В умовах економії газу і світла кускус - ідеальна крупа, оскільки готується всього кілька хвилин.
Ця крупа одна з найбільш дієтичних - калорійність кускусу становить всього 120 ккал/100 г. Вартість кускусу порівнянна з іншими крупами - від 90 до 110 гривень за кілограм. Цю крупу можна готувати на гарнір з овочами і спеціями, або зварити з нього солодку молочну кашу.
Як і манка, кускус вариться всього кілька хвилин. Більшу частину магазинних сортів при виготовленні обробляють парою, що ще знижує час приготування. Промивати його не потрібно.
Кускус можна зварити або запарити окропом. Варять кускус наступним чином:
Запарити кускус за допомогою окропу можна так:
Для солодкої страви кускус варять на молоці і заправляють цукром. Потім до каші можна додати фрукти, горіхи або родзинки. Для молочної каші вам знадобиться:
У каструлю налийте молоко і доведіть до кипіння. Потім вимкніть вогонь. Всипте борошно і відразу додайте сіль, цукор і шматочок вершкового масла. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 15 хвилин.
Щоб з кускусу вийшов смачний гарнір, до нього додають різні спеції, овочі та зелень. Крупа добре поєднується з такими продуктами:
Також відварений кускус часто використовують як основу для салатів. Салат з кускусом зазвичай готують зі шпинатом, помідорами, вареними яйцями, свіжим яблуком.