Відома українська кулінар і кондитер Глінська розповіла як приготувати львівський сирник вдома.
Львівський сирник - один з кулінарних символів міста. Цей ніжний десерт з родзинками і шоколадною глазур'ю закохує в себе з першого шматочка. Львівський сирник подають у кожному кафе та ресторані міста. Рецептом цього знаменитого десерту поділилася кондитер і суддя Мастершефу Ліза Глінська.
Головний секрет цього десерту - якісний сир і хороші молочні продукти. Якщо у вас є відповідні продукти вдома - ви зможете приготувати найніжніший львівський сирник, адже рецепт дуже простий.
Для глазурі:
Протріть сир через сито, додайте сметану, розтоплене масло, манну крупу, сіль і цукор. Натріть туди цедру. Збийте сирну масу блендером.
Читайте такожСава Лібкін поділився фірмовим рецептом котлет з трьох видів м яса
Форму для випікання змастіть вершковим маслом і покладіть пергамент. Викладіть сирну масу в форму, розрівняйте і накрийте пергаментом. Зверху на масу покладіть що-небудь важке.
Випікайте 30 хвилин при 180°. Потім приберіть вантаж і випікайте ще 15 хвилин.
Переверніть форму з сирником на дошку, зніміть пергамент і поставте в холодильник коли сирник охолоне. Залиште десерт в холодильнику мінімум на 5 годин.
Потім приготуйте глазур для сирника. Розтопіть шоколад з рослинною олією в мікрохвильовій печі. Покладіть сирник на решітку і полийте глазур'ю зверху і з боків. Приберіть в холодильник на 20 хвилин, щоб глазур застигла. Приємного апетиту!
Читайте інші рецепти на УНІАН: