7 жовтня одеське кафе "Компот" на Леонтовича, 15 відзначає рік з моменту відкриття. Головна ідея цього закладу в тому, що звична з дитинства домашня кухня нічим не поступається вишуканій їжі з дорогих ресторанів. Просте міське кафе з доступною кухнею може стати культовим місцем в Одесі - в це вірив ресторатор Лібкін. Так і з'явилася мережа кафе "Компот".
Кафе "Компот" завжди втілювало в собі одеський дух і одеський стиль життя. Так в кафе з'явилася типові Одеські металеві сходи і тераса на даху з видом на Музкомедію.
Багато страв з "компоту" дуже полюбилися жителям міста. Фірмові котлети з трьох видів м'яса знайомі багатьом одеситам. Власник кафе Савва Лібкін розкрив рецепт приготування котлет зі свого культового ресторану.
Котлети від Лібкіна з трьох видів м'яса
- Яловичина - 300г.
- Телятина - 300г.
- Свинина - 300г.
- Булочка "Одеська" - 1 шт.
- Молоко - 50 г
- Цибуля - 2 шт.
- Сіль, перець за смаком.
- Панірувальні сухарі
Цибулю обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору, посолити і додати трохи цукру. Булочку замочити в молоці до м'якості і віджати від молока. Три види м'яса, булочку і цибулю пропустити через м'ясорубку. Посолити, поперчити і добре перемішати. Поставити фарш в холодильник на 2 години.
Сформувати котлети, обваляти їх в панірувальних сухарях, обсмажити в олії на сковороді з двох сторін. Приємного апетиту!
Дивіться також інші рецепти: