Дізнайтеся у матеріалі УНІАН, як зварити холодець так, щоб усі були в захваті.
Холодець - популярне, дуже ситне блюдо з згустився бульйону з шматочками м'яса. Холодець часто готують на свята.
Щоб холодець добре застиг, найкраще для бульйону вибирати частини з найбільшою кількістю колагену. Це можуть бути свинячі ніжки, хвости або вуха, мозкові кістки, також підійде жирна курка або яловичі ніжки.
Раніше УНІАН писав, як готувати ароматний плов - рецепт зі свининою, куркою або мідіями так, щоб всі просили добавки. Тепер ми розповімо, як приготувати холодець, поділившись трьома кращими рецептами цієї смачної м'ясної страви.
Чомусь прийнято вважати, що процес приготування холодцю довгий і непростий. Але це не так, адже по суті більшу частину часу блюдо готується саме по собі. Ваше головне завдання - правильно обробити м'ясо на різних етапах.
Інгредієнти:
Сіль і чорний перець горошком додаються у блюдо за смаком.
Процес приготування
Свинячі ніжки чистимо ножем, ретельно миємо і пару раз заливаємо окропом. М'ясо свинини миємо і нарізаємо великими шматками.
Підготовлені і ніжки, і м'ясо перекладаємо у каструлю, заливаємо водою, ставимо на сильний вогонь, доводимо до кипіння і зменшуємо вогонь до мінімуму. У міру появи над м'ясом піни знімаємо її.
Чистимо цибулю, моркву і корінь петрушки, крупно нарізаємо і трохи обсмажуємо на сковороді без додавання рослинного масла. Отриману суміш овочів додаємо у каструлю до м'яса.
Варимо м'ясо без кришки близько п'яти годин. Воду при цьому не додаємо. Лавровий лист, перець і сіль кладемо за 30 хвилин до готовності.
М'ясо і овочі виймаємо з каструлі, бульйон проціджуємо через марлю у підготовлену чисту каструлю.
Знімаємо м'якоть з ніжок, дрібно нарізаємо все м'ясо і розкладаємо його по формах рівномірно. Очищаємо та рубаємо часник, посипаємо їм м'ясо і заливаємо бульйоном.
Після того, як м'ясо в бульйоні охолоне, прибираємо його на 4-5 годин в холодильник для застигання.
Холодець з курки вариться набагато швидше. До того ж, він виходить більш прозорим і ароматним.
Інгредієнти:
У блюдо також додаються сіль і чорний перець горошком за смаком.
Процес приготування
Частини курки ретельно промиваємо, поміщаємо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і кип'ятимо три хвилини. Після цього зливаємо воду та промиваємо м'ясо курки від жиру.
Кладемо курку в чисту каструлю, додаємо неочищену цибулю і вимиту моркву, доводимо до кипіння, знімаючи пінку в міру її появи.
Через 30 хвилин виймаємо моркву, додаємо лавровий лист, сіль і перець і кип'ятимо ще приблизно півгодини.
Готову курку виймаємо, даємо охолонути, позбавляємо кісточок, нарізаємо і розкладаємо по формах. Паралельно проціджуємо бульйон, розчиняємо у ньому желатин, перемішуємо і даємо охолонути. Після - заливаємо їм м'ясо і прибираємо формочки у холодильник до повного застигання.
Якщо будете слідувати інструкції, холодець з яловичини повинен вийти дуже смачним і апетитним.
Інгредієнти:
Також в холодець за смаком додають лавровий лист, перець горошком і сіль.
Процес приготування
М'ясо миємо, очищаємо від плівок, поміщаємо у каструлю, заливаємо водою, ставимо на максимальний вогонь, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь а варимо 5-6 годин. Знімаємо пінку в міру її появи.
Цибулю, часник, моркву, спеції і приправи в бульйон додаємо за 2 години до закінчення варіння.
М'ясо виймаємо, даємо охолонути, відокремлюємо від кістки, подрібнюємо і рівномірно розкладаємо по формах. Паралельно з цим проціджуємо бульйон, заливаємо їм м'ясо, даємо охолонути і ставимо в холодильник для застигання.
Подають холодець до столу з хріном, гірчицею або гострим соусом.