Читайте на УНІАН рецепти печива на кефірі. маргарині і розсолі.
Складно уявити собі теплі святкові дні і Новий рік, на які не приготували домашнє печиво. Ароматна хрустка випічка наповнить ваш будинок особливим затишком
Найпростішим у приготуванні є пісочне печиво на маргарині.
Печиво на маргарині готується дуже просто і з інгредієнтів, які є у кожного вдома. Для приготування візьміть:
Яйце збиваємо з цукром. Додаємо маргарин кімнатної температури і збиваємо до однорідності. Далі додаємо борошно, цедру і розпушувач. Замішуємо тісто і залишаємо його в холодильнику на 20 хвилин. Коли час пройде, розкачайте тісто на пласт не товще одного сантиметра. Печиво можна вирізати будь-якої форми, яка вам подобається. Випікати його потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів до рум'яності.
Якщо хочете отримати печиво з шоколадом, то просто додайте в тісто шоколадні краплі, які не тануть.
Печиво пісочне на кефірі вийде дуже хрустке і смачне. Для його приготування нам знадобиться:
Змішуємо всі інгредієнти, крім борошна і соди. Коли суміш стане однорідною, поступово додаємо борошно і замішуємо тісто. Воно буде м'яким і еластичним. Розкачуємо тісто на пласт товщиною близько 1 см. За бажанням можна посипати цукром з кардамоном або корицею. Далі розрізаємо тісто на квадратики або будь-яку іншу форму.
Випікати потрібно близько 15 хвилин при температурі 180 градусів.
Як би не здавалося неймовірним, але випічку можна готувати навіть на розсолі. Для цього беремо:
У мисці змішуємо всі інгредієнти. Повинно вийти злегка липке тісто. З нього формуємо приблизно 30 невеликих кульок. Їх потрібно вмочити в цукор, приплюснувши, і поставити на пергамент.
Готується випічка при температурі 175 градусів близько 20 хвилин.
Раніше ми розповідали як приготувати манне печиво.