Манне печиво-рецепт за 20 хвилин / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Якщо вам захотілося влаштувати незаплановане чаювання, а на поличці з солодощами зовсім порожньо - зробіть просте і дуже смачне манне печиво. Готується воно без випічки на сковороді, а в процесі приготування можна додати в тісто будь-які горіхи, сухофрукти або улюблені прянощі. Печиво з манки і кефіру можна також готувати на кукурудзяній крупі - тоді воно вийде більш ніжним і розсипчастим.

Манне печиво на сковороді з варенням

Печиво без випічки за цим рецептом подається з варенням, тому його роблять несолодким. Якщо у вас немає варення, то додайте в 4 рази більше цукру.

Інгредієнти:

Відео дня
  • манка - 100 г;
  • борошно - 250 г;
  • кефір - 100 г;
  • яйце - 1 шт.;
  • розпушувач для тіста - 1 чайн. л.;
  • цукор - 50 г;
  • вершкове масло - 50 г;
  • варення за смаком.

Кефір в рецепті можна замінити молоком, а вершкове масло - олією. Масло заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб воно розм'якшилося.

Яйце збийте з цукром за допомогою вінчика. Додайте м'яке вершкове масло і влийте кефір, перемішайте до однорідності. Всипте спочатку манку, потім борошно і розпушувач. Замісіть м'яке і густе тісто. Якщо є час - залиште на 30 хвилин, щоб воно відпочило.

Потім посипте стіл борошном і тонко розкачайте тісто. За допомогою ножа або формочок для печива наріжте пласт тіста.

Розігрійте сковороду на сильному вогні. Потім викладіть печиво. Зменшіть вогонь до мінімального і накрийте кришкою. Печіть печиво з манки на сковороді 3-5 хвилин з кожного боку до рум'яної скоринки.

Готове печиво без випічки на сковороді подавайте до чаю з улюбленим варенням або джемом.

Вас також можуть зацікавити новини: