Найпростіший яблучний пиріг в духовці - це шарлотка. Повітряний яблучний пиріг припаде до душі кожному. Добірку різних рецептів читайте на УНІАН
Немає, напевно, жодної господині, яка не записала б в свою кулінарну книгу фірмовий рецепт яблучного пирога. УНІАН зібрав різні варіанти всіма улюбленого десерту.
Це найпростіший рецепт яблучного пирога на кефірі, який можна придумати. Рецепт розрахований на форму 24-26 сантиметрів.
Яйця збиваємо з цукром, сіллю і ваніллю. Додаємо масло кімнатної температури і перемішуємо. Вливаємо кефір кімнатної температури, всипаємо розпушувач і просіяне борошно, перемішуємо до однорідності. Тісто буде нагадувати густу сметану.
Дно форми вистилає пергаментом і змащуємо маслом. Виливаємо тісто, а наверх викладаємо порізані на дольки яблука. Зверху посипаємо корицею. Випікати при 180 градусах 25-30 хвилин. На готовність перевіряємо зубочисткою. За бажанням можна прикрасити цукровою пудрою, але пиріг повинен хоча б трохи охолонути - інакше вона розтане.
Рецепт цього десерту під назвою сбрічолата родом з Італії. Він максимально простий, але неймовірно смачний.
Чистимо яблука від шкірки і нарізаємо кубиком. Додаємо 80 грам цукру, сік лимона і тушкуємо до розм'якшення на сковороді. Поки начинка остигає, беремо решту інгредієнтів і руками перетираємо в крихту.
На дно форми (20 см) вистилає пергамент, змащуємо його маслом. Беремо половину крихти і висипаємо туди. Потрібно сформувати дно і невеликі бортики майбутнього пирога. Начинку, попередньо відцідивши, викладаємо у форму. Засипаємо рештою крихтою.
Випікати 35-45 хвилин в духовці при 180 градусах.
Це найпростіший рецепт яблучного пирога без яєць.
Змішуємо всі сухі інгредієнти, вливаємо всі рідкі і знову перемішуємо до однорідності. Яблука нарізаємо часточками або кубиками. Форму змащуємо маслом і злегка присипаємо борошном. Викладаємо нарізані фрукти і заливаємо тестом.
Випікати при 200 градусах близько 50-55 хвилин до рум'яної скоринки. На готовність перевіряємо зубочисткою.