Сливове варення вирізняється своїм яскравим смаком і ароматом.
Овочі, фрукти і ягоди найсмачніше їсти в сезон їх дозрівання. Зараз в Україні на повну йде сезон сливи, а тому треба користуватися моментом - їсти її і закатувати варення зі слив.
Це варення зі слив без кісточок має дуже незвичайний і пряний аромат. Воно відмінно себе покаже у випічці і до млинців, здивувавши тих, хто буде його куштувати. Для приготування потрібні:
Помийте сливи, видаліть кісточки та наріжте їх на половинки. У глибокій каструлі змішайте фрукти з рештою інгредієнтів. Готуйте на середньому вогні, помішуючи, доки варення не почне закипати. Після цього потрібно зменшити вогонь і варити ще близько 30-40 хвилин до загустіння. Готове варення перелийте в стерилізовані банки і закатайте їх кришками.
Незважаючи на свою назву, це досить-таки просте варення зі слив. Особливість йому надає лимон і ваніль. Для приготування знадобляться:
Першим кроком помийте й обсушіть сливи, потім видаліть кісточки. Покладіть у каструлю всі інгредієнти і тушкуйте на середньому вогні. Не забувайте помішувати, щоб воно не налипало на дно і стінки посуду.
Доведіть варення до кипіння, зменшіть вогонь і залиште ще на 30-40 хвилин до загусання. Після цього зніміть з вогню, а коли охолоне - перекладіть у стерилізовані банки, закрийте кришками і зберігайте в прохолодному місці.
Раніше УНІАН розповідав, як приготувати вишневе варення.