Горіхове варення дуже незвичайне на смак і вкрай корисне для здоров'я.
Мало хто знає, що з волоського горіха можна приготувати надзвичайно смачне і корисне варення. Такі ласощі можна додавати в випічку або їсти з чаєм, а сиропом рекомендується полити морозиво. Варення з волоського горіха готують як із зелених, так і зі стиглих плодів.
Такий десерт дуже багатий йодом, а дефіцит цього елемента є у більшості українців. Підвищує імунітет і полегшує самопочуття при застуді. Користь горіхового варення особливо помітна при захворюваннях щитовидної залози. Також таке варення покращує потенцію у чоловіків.
Горіхове варення шкідливе при діабеті, зайвій вазі і надлишку йоду в організмі.
Відберіть молоді горіхи з м'якою шкіркою, які легко розрізаються ножем. Пересипати плоди у велику ємність, залити водою і залишити на 15-20 днів. Воду міняти щодня. Вимочувати горіхи потрібно для того, щоб з них пішла гіркота.
Після вимочування варити горіхи 90 хвилин, поки вони не будуть легко протикатися зубочисткою. Змішати 300 мл води з цукром і довести до кипіння. Варити сироп, поки цукор не розчиниться. У сироп викласти горіхи і варити варення 90 хвилин. Корицю покласти в середині варіння, а інші спеції і какао - за 10 хвилин до кінця. Гаряче варення розлити по стерилізованим банкам.
Яблука вимити і очистити від шкірки, видалити серединки. Нарізати яблука невеликими кубиками. Викласти яблука в каструлю, залити водою і засипати цукром, вичавити сік половини лимона. Додати гвоздику і запашний перець. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, регулярно помішуючи варення ложкою.
Горіхи подрібнити блендером або кавомолкою. Додати горіхи в яблучну суміш і варити ще 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння додати в суміш мелену корицю. Гаряче варення розкласти по стерилізованим банкам і накрити стерилізованими кришками.