Як приготувати малинове варення на зиму і який рецепт обрати, щоб не розчаруватися в результаті - дізнайтеся на УНІАН.
Корисна ягода, яка має велику кількість корисних речовин, якщо вживати її в свіжому вигляді. Сьогодні ми поділимося нескладними рецептами малинового варення на зиму. Пам'ятайте про те, що перед приготуванням ягоди потрібно промити холодною водою і злити зайву рідину через друшляк.
Раніше ми говорили про те, як приготувати варення з аґрусу.
Цей спосіб приготування вважається найпростішим. Ягоди не розварюються, зберігають зовнішній вигляд і смакові якості, варення виходить солодким і соковитим, а сироп - прозорим.
Помістіть ягоди в каструлю і засипте цукром. Залиште на 3-5 годин, щоб малина пустила сік. Потім поставте ємність на маленький вогонь і варіть 5 хвилин. У процесі приготування не забувайте знімати пінку.
Густий, солодкий, але не нудотний джем без кісточок. Перевага цього рецепта в тому, що джем не зацукровується і може простояти дуже довго.
Подрібніть малину за допомогою блендера, міксера або віночка. Засипте ягоди в каструлю, додайте воду і поставте на повільний вогонь. Знімаючи пінку, доведіть суміш до кипіння. Варіть 3 хвилини. Потім вимкніть вогонь, пропустіть малину через сито і покладіть в іншу каструлю. Додайте цукор і перемішайте. Знову поставте ємність на повільний вогонь, доведіть до кипіння і варіть 15-30 хвилин.
Як перевірити готовність: капніть трохи джему на чисту тарілку і проведіть ложкою. Якщо края краплі не злипаються, значить продукт готовий.
Розчиніть в окремій чашці лимонну кислоту з водою і поступово вливайте в джем. Знову доведіть суміш до кипіння і зніміть з вогню. Зачекайте, поки джем не охолоне і не загусне повністю.
Зацукровані свіжі ягоди будуть радувати вас довгими зимовими вечорами.
Засипте ягоди в каструлю, додайте цукор і подрібніть ягоди. Залиште на 4-5 годин, нехай цукор повністю розчиниться. Не забувайте періодично помішувати масу.
Розфасуйте перетерту з цукром малину по пакетам або контейнерам і зберігайте в морозилці. Якщо хочете використовувати банки, то корегуйте рецепт - цукру потрібен не 1 кг, а 1,5.
Розповідаємо секрет - як без довгого варіння приготувати смачне і густе варення.
Візьміть каструлю, засипте в неї ягоди, накрийте кришкою і злегка струсіть. Залиште на 3-5 годин, щоб ягоди пустили сік. Поставте каструлю на маленький вогонь, помішуючи, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і дочекайтеся, поки суміш охолоне. Знову поставте на вогонь, проваріть і приберіть з плити. Повторіть те ж саме втретє.
Розчиніть желатин в теплій воді і, при третьому кипінні варення, влийте його в суміш, помішуючи. Після того, як варення охолоне, воно стане густим.
Оригінальний рецепт з пікантним післясмаком.
У велику миску натріть на тертці цедру лимонів і лайма, вичавіть з фруктів сік. Додайте коричневий цукор і залиште на годину. Пересипте вміст з миски в каструлю, додайте білий цукор і воду. Поставте на плиту, включіть середній вогонь і, помішуючи, доведіть до кипіння.
Наріжте м'якоть дині маленькими кубиками, викладіть її в суміш і ще раз доведіть до кипіння. Варіть 5 хвилин. Потім всипте ягоди малини і, періодично помішуючи, готуйте ще 5 хвилин.
Залиште варення до повного охолодження, а потім ще раз доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні 20 хвилин.
Варення виходить неймовірно густим, так що стане в нагоді не тільки в якості самостійного блюда, але і як начинка для млинців або пирогів.
Викладіть ягоди в каструлю і засипте цукром. Залиште на 2-3 години, щоб малина і чорниця пустили сік.
Поставте каструлю на помірний вогонь, доведіть суміш до кипіння і, помішуючи, варіть 15 хвилин. Так виконайте три рази.