Варення з агрусу - користь і рецепти / depositphotos.com

Дієтологи кажуть, що агрус - відмінний профілактичний засіб проти захворювань шлунково-кишкового тракту, нирок або сечового міхура. Ягода має сечогінні і жовчогінні властивості, а також сприяє зміцненню судин. УНІАН розповість, як правильно варити агрусове варення, навіть якщо ви ніколи раніше його не готували.

Раніше ми говорили про те, як зварити компот з агрусу.

Відео дня

Варення з агрусу з лимоном

  • лимон - 0.5 шт;
  • агрус - 1 кг;
  • вода - 400 мл;
  • цукор - 1 кг.

Агрус викласти в каструлю, залити водою і видавленим лимонним соком. Сам лимон нарізати часточками і також додати до агрусу. Довести до кипіння і варити на мінімальному вогні 15 хвилин. Потім додати цукор і знову варити, помішуючи, до повного його розчинення.

Через 10 хвилин перевірте густоту варення - капніть на тарілку і подивіться на консистенцію. Якщо воно розтікається, значить, потрібно проварити ще 5 хвилин. Коли варення буде щільно зберігати форму, розлити його по банках і закатати.

Варення з агрусу з апельсином

  • апельсин - 1 шт;
  • агрус - 1 кг;
  • цукор - 1 кг.

Апельсин розрізати на кілька шматочків, видалити всі кісточки. Викласти в чашу блендера разом з агрусом, подрібнити. Засипати цукром і залишити при кімнатній температурі на 3-4 години. Потім перелити варення в каструлю, довести до кипіння, варити на мінімальному вогні 20 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.

Варення з агрусу-п'ятихвилинка

  • агрус - 1 кг;
  • цукор - 800 гр;
  • вода - 200 мл.

Агрус вимити, викласти в каструлю, засипати 400 гр цукру і залишити на 4-5 годин або на ніч. Потім залити водою, на повільному вогні довести до кипіння. Додати цукровий пісок, що залишився, і після закипання варити ще 5 хвилин, прибираючи пінку. 

Зняти з плити, остудити, знову поставити на повільний вогонь і варити ще 5 хвилин. Остудити і втретє проварити протягом 5 хвилин. Розлити варення по банках і закатати.

Супер варення з агрусу з полуницею

  • полуниця - 400 гр;
  • лимон - 2 шт;
  • агрус - 600 гр;
  • цукрова пудра - 850 гр.

Полуницю вимити, кожну ягоду розрізати на 4 частини. З лимонів видавити сік і зняти цедру. У каструлі змішати полуницю, агрус, лимонний сік і цедру. Засипати цукровою пудрою, перемішати і залишити в холодильнику на ніч. На повільному вогні довести варення до кипіння і варити 20-30 хвилин, помішуючи. В кінці розлити по банках і закатати.

Вас також можуть зацікавити новини: