Як приготувати джем з шовковиці або зробити смачне варення - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Шовковиця - ягода, яка повсюдно росте в Україні, тому зірвати стиглі плоди для варення не складе труднощів. Ягоди містять вітаміни групи Е і в і калій, тому вважаються дуже корисними. Більш того, джеми з шовковиці можна давати дітям, починаючи з піврічного віку. УНІАН розповість, як приготувати швидке варення з шовковиці на зиму.
Раніше ми говорили про те, як готується варення з черешні п'ятихвилинка.
Ягоди перебрати і промити, видалити плодоніжки. У сотейник налити воду, всипати цукор, поставити на повільний вогонь і зварити сироп. Після охолодження сиропу всипати туди ягоди, перемішати дерев'яною ложкою і знову поставити на вогонь.
Довести до кипіння, прибрати з вогню і таку процедуру повторити 3-4 рази. В останній захід додати ванілін і перемішати. Розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.
Перед приготуванням ягоди шовковиці потрібно промити, пересипати цукром і залишити на 6-8 годин
Після того, як ви витримали шовковицю в цукрі, її потрібно поставити на вогонь і довести до кипіння. Варити на слабкому вогні 5-8 хвилин, потім прибрати з плити на 5-10 хвилин і так повторити 5-6 разів. В самому кінці додати лимонну кислоту і перемішати варення ложкою - по консистенції воно повинно бути густим. Розлити варення по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.
Шовковицю перебрати, промити, перекласти в чашу блендера і перебити до стану пюре. Якщо блендера у вас немає, можна скористатися ситом. Викласти масу в каструлю, засипати цукром і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити на маленькому вогні 30 хвилин, помішуючи. Розлити джем по стерилізованим банкам, закатати кришками і залишити остигати.