Чим згустити варення з вишні і який вибрати рецепт, щоб вийшло смачно - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Багато господинь влітку консервують фрукти і ягоди, вишня не є винятком. Важливо вибрати вдалу рецептуру, щоб варення в результаті вийшло солодким, а не кислим, а ви могли взимку радіти смачним ласощам. УНІАН підкаже перевірені рецепти і пояснить покроково, як зварити варення з вишні з кісточкою або без неї.
Раніше ми говорили про те, як приготувати малинове варення.
Вишню з цукром пересипати шарами і залишити на 4-5 годин, щоб ягоди пустили сік. Періодично ємність потрібно струшувати, щоб цукор розчинявся швидше. По закінчення цього часу поставити ємність з ягодами на повільний вогонь, довести до кипіння, проварити 5 хвилин. Не забувати знімати пінку і перемішувати варення, потім остудити. Повторити процедуру ще 2 рази, потім розлити варення по стерилізованим банкам і закатати.
Цукор і желатин змішати, засипати цією сумішшю ягоди, потім прибрати в холодильник на 12 годин, щоб ягоди пустили сік. Поставити на повільний вогонь, варити, помішуючи, 5 хвилин після того, як воно закипить. Потім остудити при кімнатній температурі і поставити в холодильник - там варення застигне, як желе. Тільки після цього можна його розкладати по банках.
Ягоди засипати цукром, поставити на повільний вогонь і довести до кипіння. Додати ваніль і варити, помішуючи, 30 хвилин. Шоколад подрібнити і додати до ягід, перемішати, проварити ще 1-2 хвилини. Коли шоколад повністю розчиниться, викладіть варення в стерилізовані банки і закатати.
Смородину вимити, подрібнити блендером, взяти половину цукру, додати до ягід і проварити їх на повільному вогні. Додати цілі ягоди вишні і цукровий пісок, що залишився. Знову довести масу до кипіння і варити, помішуючи, протягом 15 хвилин.