Найскладніше в цих рецептах - помити і нарізати щавель.
Щавель на зиму заготовити нескладно, а взимку він буде як знахідка - з ним можна готувати борщі, супи або пироги із зеленою начинкою, все, що душі завгодно. На смак такий щавель виходить як свіжий.
Раніше ми розповідали, як приготувати маринований часник на зиму зубчиками.
Найпростіший спосіб, як заготовити щавель на зиму - заморозити його. Дрібно нарізати, розкласти по пакетах і відправити в морозилку. Але є ще кілька чудових і простих способів.
Готується за лічені хвилини, тому так і називається.
Інгредієнти:
Помийте щавель, переберіть і просушіть. Наріжте, як на борщ. Простерилізуйте банки і кришки. Утрамбуйте щавель в банки - щільно і до верху. Залийте окропом, прикрийте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою на 3-4 хвилини. Дістаньте з каструлі і закрийте банки кришками. Переверніть банки верх дном, укутайте і залиште остигати.
Кришки можна використовувати ті, що закручуються - твіст офф.
Цей рецепт ще простіший від попереднього - тут нічого не потрібно варити і тому щавель не втрачає свого кольору.
Інгредієнти:
Помийте щавель, переберіть і просушіть. Наріжте так, як на борщ. Простерилізуйте банки і кришки. Утрамбуйте щавель в банки - щільно і до верху. Залийте холодною кип'яченою водою, закрийте кришками.
Такий щавель в банках потрібно зберігати в холодильнику.
Інгредієнти:
Помийте щавель, переберіть, просушіть і наріжте. Додайте сіль і добре перемішайте - залиште, щоб зелень пустила сік. Утрамбуйте щільно в стерилізовані банки, щоб сік покрив щавель. Закрутіть металевими кришками або накрийте пластиковими і поставте на зберігання в холодильник.
Ще один спосіб заготівлі щавлю, який хвалять.
Інгредієнти:
Помийте щавель, переберіть і просушіть. Наріжте, як на борщ. Простерилізуйте банки і кришки. Утрамбуйте щавель в банки - щільно і до верху.
Приготуйте маринад: змішайте воду, сіль і оцет. Залийте маринадом щавель в банках і закрутіть банки кришками.
Зберігати такий щавель можна в будь-якому місці.
Якщо щавлю багато, а тари мало, то зелень можна припустити, а потім закатати.
Інгредієнти:
Налийте в каструлю воду, дайте закипіти, додайте нарізаний щавель. Постійно перемішуючи, припустіть його - щавель повинен поміняти колір. Перекладіть щавель в стерилізовані банки і закатайте кришками.