Ніжна й пряна рибна закуска буде доречною і на щоденному столі, і на святковому.
Скумбрія маринована – смачна закуска, яку з легкістю можна приготувати самостійно в домашніх умовах. Страва буде готовою до вживання вже через добу після приготування.
Таку рибку можна подавати до святкового столу, прикрасивши кільцями свіжої цибулі, подрібненою зеленою цибулею, оливками, маслинами, кружечками лимона.
Скумбрію розморозити. Відрізати голову, очистити від нутрощів та добре помити. Порізати рибу на шматочки.
Цибулю почистити, помити й нарізати тонкими півкільцями.
Приготування маринаду. Закип'ятити воду, додати сіль, цукор, гвоздику, перець горошком, мелений коріандр та олію. Маринад кип'ятити 1 хвилину на найменшому вогні. Потім влити оцет. Перемішати й зняти з вогню. Остудити.
Скласти рибу в маринад, додати цибулю. Перемішати. Накрити кришкою й покласти в холодильник на добу. Потім можна куштувати мариновану скумбрію.
Для маринаду
Для маринованих овочів
Приготування маринаду. Змішати всі необхідні інгредієнти і довести до кипіння. Потім накрити кришкою й дати повністю охолонути. Коли остигне – додати оцет.
Читайте такожЯк правильно засолити червону рибу: рецепти неймовірно смачної рибки
Скумбрію очистити, нарізати на шматочки та покласти в остиглий маринад. Залишити маринуватися в холодильнику 24 години.
Через добу подрібнити овочі й відправити їх маринуватися хвилин 20-30.
Далі в банку шарами викласти рибу та овочі. Кожен шар посипати зеленню, меленим перцем і пластиками часнику та полити олією. Закрити кришкою й відправити в холодильник на 3-4 години, а краще на ніч.