Гарячий спосіб засолювання робить сало ніжним і дуже смачним.
Засолювання сала гарячим способом чудово підходить для того, щоб приготувати улюблену закуску українців. При такому приготуванні сало стає ніжним і м'яким. Делікатес просолюється рівномірно, шкурка розм'якшується, а всі мікроби швидко гинуть. Ми зібрали три різні, але однаково смачні рецепти засолювання сала в розсолі гарячим способом.
Сало добре промити й нарізати великими шматками, кріп дрібно порубати, часник нарізати пластинками. У банку для засолювання викласти шарами шматочки сала і всі сухі спеції, крім солі та червоного перцю. Заповніть банку доверху, а потім посипте зверху часником і рубаним кропом.
Воду з гострим перцем і сіллю доведіть до кипіння. Залийте гарячий розсіл у банку, щоб він повністю покрив сало. Накрийте кришкою і залиште за кімнатної температури на 7 днів. Потім злийте з банки розсіл і переставте сало на зберігання в холодильник.
Інгредієнти:
Сало промийте і наріжте великими шматочками, викладіть у каструлю і залийте холодною водою. Поставте каструлю на вогонь, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини. Вимкніть вогонь і додайте у воду сіль. Якщо приправа містить сіль, то зменшіть її кількість у воді. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 12 годин за кімнатної температури.
Потім дістаньте сало з розсолу і натріть спеціями та тертим часником з усіх боків. Загорніть кожен шматок у фольгу або харчову плівку і покладіть у холодильник на 3 години. Готову закуску зберігайте в холодильнику.
Інгредієнти:
Для цього рецепта рекомендується брати сало з м'ясними прожилками. Промийте і наріжте сало великими шматками. У каструлю влийте воду і додайте сіль, цукор, лавровий лист і перець горошком. Доведіть розсіл до кипіння на сильному вогні та вимкніть плиту.
Цибулеве лушпиння промийте від бруду і пилу, викладіть у гарячий розсіл, а зверху покладіть шматочки сала. Потім встановіть зверху гніт, наприклад, тарілку меншого розміру. Знову поверніть каструлю на вогонь і доведіть сумісне до кипіння. Варіть сало 15 хвилин на середньому вогні.
Зніміть страву з вогню і дозвольте повністю охолонути, а потім приберіть у холодильник на добу. Дістаньте шматки сала з розсолу і змастіть з усіх боків сумішшю хмелі-сунелі, червоного перцю і меленого часнику. Можна брати будь-які інші спеції на ваш смак.