Рецепт баклажанів на зиму стане в пригоді, щоб насолодитися ласощами в будь-який час року.
Баклажани на зиму – дуже смачна і ситна закуска, яка також може бути гарніром до м'яса. Добре поєднуються такі овочі і з зимовим шашликом. Щоб консервація вийшла вдалою, вибирайте невеликі баклажани без нерівностей і плям. Смачний рецепт баклажанів на зиму на своєму сайті розповів кулінар Євген Клопотенко.
Такі баклажани за смаком нагадують як гриби і відмінно підійдуть для святкового столу. Вам знадобиться:
Баклажани нарізати невеликими кубиками і викласти в каструлю з киплячою водою. Доведіть воду до кипіння і варіть баклажани 5 хвилин. Відкиньте на друшляк і перекладіть в миску.
Часник і кріп дрібно наріжте. Змішайте з сіллю, оцтом, олією і пластинками гострого перцю. Перемішайте баклажани з часниковою сумішшю і перекладіть в стерилізовані банки. Поставте банки в каструлю з застеленим тканиною дном. Налийте воду по шийку банок і стерилізують 15 хвилин після закипання води.
На банку 1 л:
Баклажани наріжте однаковими кружечками і присипте сіллю. Залиште на 15 хвилин. Солодкі і гострі перці очистити від насіння і хвостика, крупно нарізати. Перці і часник пропустити через м'ясорубку, змішати з сіллю, оцтом і водою. Баклажани обсмажити на сковороді з олією з двох сторін.
У стерилізовані банки шарами викладіть кружечки баклажанів і заправку. Закатати кришкою і поставте консервацію в холодне місце.
Вам також може бути цікаво: