Найсмачніша квасоля з овочами на зиму, яка вийде у кожного - записуйте рецепт.
Консервована квасоля з овочами - дуже проста в приготуванні і ситна заготовка, яка не раз виручить вас взимку. Страву можна використовувати як самостійну закуску, додавати в суп або тушкувати разом з ним м'ясо. А якщо додати до нього омлет, то вийде смачний сніданок. Ми розповіли, як зробити найсмачнішу квасолю в томаті з овочами, в яку ви закохаєтесь з першої ложки.
Інгредієнти:
Квасолю кілька разів промити і замочити на ніч у холодній воді. Після замочування злити воду і ще раз промити боби. Відварити квасолю до готовності в підсоленій воді (40-90 хвилин).
Моркву почистити і натерти на крупній тертці, солодкий перець нарізати соломкою, кабачки - кубиком. Помідори перебити блендером в пюре.
Цибулю і часник дрібно нарізати ножем і викласти в сковороду з двома ложками розігрітої олії. Обсмажити до золотистого кольору 3-5 хвилин.
В емальовану каструлю вилити томатне пюре, додати в нього смажену цибулю з часником і тушкувати на невеликому вогні 20 хвилин, періодично помішуючи. Потім викласти в каструлю кабачки, моркву і перець, тушкувати ще 15 хвилин.
У каструлю викласти квасолю, додати сіль, цукор і спеції за смаком. Перемішати масу і варити квасолю з овочами 15 хвилин на невеликому вогні. Суміш помішуйте, щоб вона не пригоріла. В кінці додайте оцет і вимкніть вогонь.
Розкладіть салат в стерилізовані банки і закрийте стерилізованими кришками. Накрийте квасолюя з овочами на зиму теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.