Три рецепти смачних і пікантних кабачків, які варто закрити на зиму.
Останніми роками стали дуже популярними кабачки з кетчупом на зиму. Вони хрусткі, з незвичайним і пікантним смаком. Варто спробувати приготувати їх цього літа. Ми підібрали три різні рецепти на вибір.
Тим, кого відлякує стерилізація, стане в пригоді рецепт і без цього пункту. Він розрахований на п'ять банок. Для приготування беремо:
На дно банок укладаємо звичну вам зелень (хрін, кріп, листя), прянощі та по два зубчики часнику.
Кабачки нарізаємо й утрамбовуємо. Заливаємо окропом і прикриваємо кришками. Потрібно засікти 15 хвилин. Потім зливаємо і повторюємо ще два рази.
Переходимо до маринаду. Для нього в каструлю наливаємо зазначену кількість води, цукор, сіль і кетчуп. Варимо п'ять хвилин, а потім додаємо оцет.
Коли рідина закипить, заливаємо її в банки й закатуємо. Зберігаємо кабачки з кетчупом як зазвичай.
Ці кабачки з кетчупом чилі розраховані на одну літрову банку. Для консервації потрібно взяти:
Кабачки нарізаємо на шматочки, завтовшки близько сантиметра. У банку вкладаємо спеції. Двічі заливаємо їх окропом. Третього разу у воду додаємо цукор, сіль, кетчуп та оцет.
Заливаємо їх маринадом, стерилізуємо десять хвилин і закручуємо. Смачними будуть не тільки кабачки, а й розсіл.
Існує й цікавіший рецепт консервації, коли готуються не просто кабачки на зиму з кетчупом, а додаються ще й огірки. Для приготування беремо:
По банках розкладаємо зелень, нарізані зубчики часнику і прянощі. Зверху щільно укладаємо шматочки кабачків та огірків.
Для маринаду змішуємо воду із сіллю, цукром і кетчупом. Після закипання готуємо 10 хвилин, додаємо оцет і розливаємо по банках.
Стерилізуємо їх 20 хвилин, закатуємо і залишаємо вкритими до охолодження.