Квасоля в томаті сподобається всім любителям бобових.
Квасоля в томаті може бути самостійним гарніром або смачною добавкою в суп. Томатним соусом з консервації можна полити кашу або м'ясо. Звичайно, готову закрутку можна купити і в магазині, але за смаком і корисними якостями домашнє блюдо набагато краще. У рецепті можна використовувати як білу, так і червону квасолю.
Квасолю залити холодною водою і залишити на ніч. Потім поміняти воду і варити квасолю на середньому вогні 40 хвилин. Помідори подрібнити блендером і перетерти масу через сито, щоб прибрати шкірку і насіння. Отриманий томатний сік варити 10 хвилин.
Квасолю викласти в томатний сік. Додати сіль і цукор, влити олію і оцет. За бажанням додати мелений перець і тертий часник. На сильному вогні довести квасолю до кипіння. Потім зменшити вогонь і варити білу квасолю 20 хвилин, а червону - 30 хвилин. Банки і кришки простерилізувати. Розкласти квасолю по невеликих банках і укутати теплою ковдрою до охолодження.
Квасолю замочити у воді і залишити на ніч. Потім варити 40 хвилин в підсоленій воді. Цибулю нарізати півкільцями, а моркву натерти. Крупно нарізати печериці.
На сковороді нагріти олію і обсмажити цибулю, моркву і гриби 10 хвилин. Додати в сковороду квасолю, посолити і поперчити. Потім влити томатний соус. Викласти лавровий лист. Тушкувати все разом під кришкою 40 хвилин. Страву можна їсти відразу або закрити квасоля в томаті з овочами на зиму в стерилізовані банки.