Три рецепти смачних і незвичайних кабачків на зиму, які легко повторити у себе вдома.
Мариновані кабачки на зиму - справжня знахідка для господині. У сезон ці овочі коштують дешево, їх можна закрити і всю зиму насолоджуватися різними салатами.
Якщо не хочеться стерилізувати, то чудово підійде цей рецепт. Для приготування беремо:
Кабачки ріжемо на невеликі кільця по 2 сантиметри, а зубчики часнику - навпіл. У стерилізовані банки кладемо часник, зелень, кабачки і ділимо між ними гвоздику та перець.
Воду доводимо до кипіння і заливаємо. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.
Тепер готуємо розсіл. У каструлю наливаємо вказану кількість води, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Доводимо до кипіння. З кабачків зливаємо першу воду (вона більше не потрібна) і заливаємо їх розсолом.
Щоб приготувати кабачки на зиму без стерилізації, на 1 літрову банку беремо одну чайну ложку оцтової есенції. Закатуємо, перевертаємо і кілька разів збовтуємо. Це потрібно, щоб укус не осів, а змішався з вмістом.
Це смачний і простий рецепт кабачків. Вони прекрасно стоять усю зиму і чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Для них беремо:
Кабачки ріжемо на часточки і складаємо в миску. Туди всипаємо сіль, перець, цукор, оцет і видавлений часник. Ретельно перемішуємо. Зелень дрібно нарізаємо і всипаємо до кабачків, знову перемішуємо. Залишаємо на годину, щоб кабачки випустили рідину, і кожні 15 хвилин перемішуємо.
Банки та кришки стерилізуємо. Наповнюємо їх кабачками, щільно утрамбовуючи. Кладемо їх у каструлю з водою по плічка. Чекаємо появи бульбашок у банках і після цього засікаємо 15 хвилин.
Акуратно витягуємо і закручуємо. Мариновані кабачки на зиму - готові.
Це незвичайний рецепт консервації, який варто спробувати. Для приготування цього салату беремо:
Натираємо моркву і кабачки на насадку для корейської моркви, а перець нарізаємо соломкою. Перемішуємо.
Часник пропускаємо через прес, змішуємо зі спеціями, оцтом і олією. Додаємо до овочів, перемішуємо і залишаємо на три години за кімнатної температури.
Розкладаємо його по чистих півлітрових банках, майже доверху доливаємо соком, який стече з овочів. Беремо велику каструлю і застеляємо її дно рушником. Викладаємо туди банки, прикриваємо кришками. Наливаємо воду так, щоб вона дійшла до плічок банок.
Доводимо до кипіння і стерилізуємо так 20 хвилин. Закатуємо, перевертаємо й укутуємо. Кабачки по корейськи на зиму - готові.