Як закрити смачні кабачки на зиму - незвичайні рецепти

Три рецепти смачних і незвичайних кабачків на зиму, які легко повторити у себе вдома.

Мариновані кабачки на зиму - справжня знахідка для господині. У сезон ці овочі коштують дешево, їх можна закрити і всю зиму насолоджуватися різними салатами.

Мариновані кабачки на зиму без стерилізації

Якщо не хочеться стерилізувати, то чудово підійде цей рецепт. Для приготування беремо:

  • півтора-два кілограми кабачків;
  • 30 грамів кропу;
  • 30 грамів петрушки;
  • дві-три гвоздики;
  • два-три зубчики часнику;
  • п'ять-шість запашних перців;
  • літр води;
  • столову ложку солі;
  • дві столові ложки цукру;
  • чайну ложку оцту.

Кабачки ріжемо на невеликі кільця по 2 сантиметри, а зубчики часнику - навпіл. У стерилізовані банки кладемо часник, зелень, кабачки і ділимо між ними гвоздику та перець.

Воду доводимо до кипіння і заливаємо. Накриваємо кришками і залишаємо хвилин на 10.

Тепер готуємо розсіл. У каструлю наливаємо вказану кількість води, всипаємо сіль, цукор і перемішуємо. Доводимо до кипіння. З кабачків зливаємо першу воду (вона більше не потрібна) і заливаємо їх розсолом.

Щоб приготувати кабачки на зиму без стерилізації, на 1 літрову банку беремо одну чайну ложку оцтової есенції. Закатуємо, перевертаємо і кілька разів збовтуємо. Це потрібно, щоб укус не осів, а змішався з вмістом.

Кабачки на зиму як гриби

Це смачний і простий рецепт кабачків. Вони прекрасно стоять усю зиму і чудово підійдуть до будь-якого гарніру. Для них беремо:

  • два кілограми кабачків;
  • головку часнику;
  • 50 грамів солі;
  • 125 грамів цукру;
  • 125 мілілітрів оцту (9%);
  • столову ложку чорного меленого перцю;
  • пучок петрушки;
  • пучок кропу.

Кабачки ріжемо на часточки і складаємо в миску. Туди всипаємо сіль, перець, цукор, оцет і видавлений часник. Ретельно перемішуємо. Зелень дрібно нарізаємо і всипаємо до кабачків, знову перемішуємо. Залишаємо на годину, щоб кабачки випустили рідину, і кожні 15 хвилин перемішуємо.

Банки та кришки стерилізуємо. Наповнюємо їх кабачками, щільно утрамбовуючи. Кладемо їх у каструлю з водою по плічка. Чекаємо появи бульбашок у банках і після цього засікаємо 15 хвилин.

Акуратно витягуємо і закручуємо. Мариновані кабачки на зиму - готові.

Кабачки на зиму по-корейськи

Це незвичайний рецепт консервації, який варто спробувати. Для приготування цього салату беремо:

  • півтора кілограма молодих кабачків;
  • три моркви;
  • два болгарські перці;
  • одну головку часнику;
  • столову ложку приправи для моркви по-корейськи;
  • столову ложку солі;
  • 60-100 грамів цукру;
  • 100 мілілітрів рослинної олії;
  • 100 мілілітрів оцту (9%).

Натираємо моркву і кабачки на насадку для корейської моркви, а перець нарізаємо соломкою. Перемішуємо.

Часник пропускаємо через прес, змішуємо зі спеціями, оцтом і олією. Додаємо до овочів, перемішуємо і залишаємо на три години за кімнатної температури.

Розкладаємо його по чистих півлітрових банках, майже доверху доливаємо соком, який стече з овочів. Беремо велику каструлю і застеляємо її дно рушником. Викладаємо туди банки, прикриваємо кришками. Наливаємо воду так, щоб вона дійшла до плічок банок.

Доводимо до кипіння і стерилізуємо так 20 хвилин. Закатуємо, перевертаємо й укутуємо. Кабачки по корейськи на зиму - готові.

Вас також можуть зацікавити новини: