Проста заправка допоможе швидко приготувати суп зі смаком літніх овочів.
Коли за вікном холодно і хочеться чогось гарячого, заправка для супу на зиму може стати справжнім порятунком. Вона прискорить приготування першої страви - зігріваюча вечеря буде на столі вкрай швидко.
Ми підібрали три рецепти, які точно стануть у нагоді.
Ця заготівля виходить смачною та насиченою. Для приготування потрібно взяти:
Моркву натираємо на великій тертці, а цибулю і перець нарізаємо на невеликі шматочки. На сковорідці розігріваємо олію, обсмажуємо цибулю і моркву до м'якості, але не рум'яним.
Перекладаємо їх у каструлю і заливаємо томатним соком. Всипаємо спеції, доводимо до кипіння і варимо близько 20 хвилин на середньому вогні.
Додаємо перець і варимо ще 10 хвилин. Заправка для супу на зиму з моркви та цибулі й перцю - готова.
Розкладаємо її по стерилізованих банках. На літр об'єму вливаємо столову ложку оцту, закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо укутаними до охолодження.
Готується ця заправка для супу на зиму без оцту. Для неї знадобляться:
Через м'ясорубку пропускаємо перець, помідори та моркву, а часник і цибулю - подрібнюємо ножем. Половину олії розігріваємо в каструлі й обсмажуємо цибулю. Додаємо часник і перемішуємо.
Вливаємо решту олії, всипаємо моркву і смажимо п'ять-сім хвилин. Всипаємо перець і готуємо 10 хвилин. Додаємо в ємність томати та спеції. Доводимо до кипіння і тушкуємо близько 40 хвилин на помірному вогні, накривши кришкою.
Всипаємо рубану зелень за 10 хвилин до готовності. Розкладаємо заправку по стерилізованих банках. Закриваємо кришками, перевертаємо і залишаємо під пледом до охолодження. Зберігати потрібно в прохолоді.
Готується така заправка для супу на зиму із сіллю та іншими приправами, які знадобляться для харчо і будь-якої першої страви, до якої додають рис. Для неї потрібно взяти:
Цибулю нарізаємо на кубики, а моркву натираємо на тертці. У цей час відварюємо рис. Помідори пропускаємо через м'ясорубку.
Вливаємо у великий казан рослинну олію. Всипаємо цибулю і готуємо до золотистості. Додаємо моркву й обсмажуємо разом 10-15 хвилин.
Всипаємо помідори й тушкуємо, поки не випарується зайва рідина. На це піде близько 15 хвилин. Додаємо рис, спеції та перемішуємо. Варимо 20 хвилин на повільному вогні.
Переливаємо заправку в простерилізовані банки та закатуємо. Після охолодження зберігаємо в прохолоді.