Маринована капуста готується дуже швидко і всього за два кроки.
Хрустка маринована капуста на зиму на відміну від квашеної готується швидко і вкрай просто. Овочі дрібно шаткують, після чого заливають солодким маринадом. Уже за одну ніч розкішна закуска готова, а до зими вона добре просочиться і стане ще смачнішою.
Ми розповіли, як готується чудова маринована капуста на зиму. Заготівлю можна робити з білокачанної, фіолетової та навіть цвітної капусти - вийде по-своєму смачно.
Для маринування краще вибирати старі качани з товстим хрустким листям. До салату додаємо "секретний" інгредієнт - болгарський перець, який додасть страві приємного солодкуватого присмаку та свіжого аромату.
На дві банки об'ємом 0,5 л знадобиться:
Капусту і моркву потрібно натерти на крупній тертці. Перець - нарізати соломкою. Змішати овочі та злегка розім'яти руками. Воду закип'ятити, всипати сіль, цукор і оцет з олією.
Салат щільно розкласти по банках (стерилізувати не обов'язково), залишивши по 2 см вільного простору. Заливається маринована капуста на зиму гарячим розсолом повільно і маленьким струменем. Намагайтеся не потрапляти на стінки ємності, щоб вони не тріснули. Залиште заготовку охолонути на столі, а потім поставте на ніч у холодильник. Консервація готова, але можна їсти не відразу, а переставити в місце тривалого зберігання.
Приготовані таким чином суцвіття виходять хрусткими, соковитими і в міру пряними. Для страви відберіть щільні осінні сорти.
Інгредієнти для двох півлітрових банок:
Капусту розділити на невеликі суцвіття, залити окропом і одразу дістати ситом. Кип'ячену воду не виливайте - вона ще знадобиться. Моркву нарізати півкільцями, часник - дрібними пластинами.
Після цього щільно викладається цвітна капуста маринована на зиму в банки упереміш з іншими овочами. Також у кожну ємність покласти по 5 горошин перцю. Знову влити окріп, залишити на 5 хвилин, злити воду в каструлю і додати сіль, цукор та оцет. Прокип'ятити, залити втретє і вже герметично закрутити кришки.