Солодка капуста на зиму "з секретом": цьому рецепту немає рівних - готово вже за ніч

Маринована капуста готується дуже швидко і всього за два кроки.

Хрустка маринована капуста на зиму на відміну від квашеної готується швидко і вкрай просто. Овочі дрібно шаткують, після чого заливають солодким маринадом. Уже за одну ніч розкішна закуска готова, а до зими вона добре просочиться і стане ще смачнішою.

Ми розповіли, як готується чудова маринована капуста на зиму. Заготівлю можна робити з білокачанної, фіолетової та навіть цвітної капусти - вийде по-своєму смачно.

Солодка маринована капуста на зиму в банках

Для маринування краще вибирати старі качани з товстим хрустким листям. До салату додаємо "секретний" інгредієнт - болгарський перець, який додасть страві приємного солодкуватого присмаку та свіжого аромату.

На дві банки об'ємом 0,5 л знадобиться:

  • кілограм капусти;
  • одна морква;
  • один солодкий перець;
  • півлітра води;
  • п'ять столових ложок оцту;
  • три ложки соняшникової олії;
  • шість ложок цукру;
  • одна ложка солі.

Капусту і моркву потрібно натерти на крупній тертці. Перець - нарізати соломкою. Змішати овочі та злегка розім'яти руками. Воду закип'ятити, всипати сіль, цукор і оцет з олією.

Салат щільно розкласти по банках (стерилізувати не обов'язково), залишивши по 2 см вільного простору. Заливається маринована капуста на зиму гарячим розсолом повільно і маленьким струменем. Намагайтеся не потрапляти на стінки ємності, щоб вони не тріснули. Залиште заготовку охолонути на столі, а потім поставте на ніч у холодильник. Консервація готова, але можна їсти не відразу, а переставити в місце тривалого зберігання.

Цвітна капуста маринована на зиму

Приготовані таким чином суцвіття виходять хрусткими, соковитими і в міру пряними. Для страви відберіть щільні осінні сорти.

Інгредієнти для двох півлітрових банок:

  • сімсот грам цвітної капусти;
  • одна морква;
  • два зубчики часнику;
  • сімсот грам води;
  • десять горошин чорного перцю;
  • дві ложки цукру;
  • дві ложки оцту;
  • ложка солі.

Капусту розділити на невеликі суцвіття, залити окропом і одразу дістати ситом. Кип'ячену воду не виливайте - вона ще знадобиться. Моркву нарізати півкільцями, часник - дрібними пластинами.

Після цього щільно викладається цвітна капуста маринована на зиму в банки упереміш з іншими овочами. Також у кожну ємність покласти по 5 горошин перцю. Знову влити окріп, залишити на 5 хвилин, злити воду в каструлю і додати сіль, цукор та оцет. Прокип'ятити, залити втретє і вже герметично закрутити кришки.

Вас також можуть зацікавити новини: