Рецепти, описані нижче - ідеальний варіант, якщо хочеться побалувати себе смачненьким.
Багатьом знайома така проблема - готувати або ніколи, або не хочеться. Робота, діти, прання, прибирання - часу на приготування їжі не залишається зовсім. Але іноді, якщо з'являється вільний вечір і натхнення, чому б не порадувати своїх близьких гастрономічними шедеврами? УНІАН пропонує кілька страв, які точно сподобаються навіть самим вибагливим.
Раніше ми розповідали, що приготувати з курячого філе.
Картоплю очистити, натерти на крупній тертці, рідину віджати. Змастити маслом форму для запікання, викласти половину картоплі. Зверху шаром викласти м'ясний фарш, посолити і поперчити. Нарізати зелену цибулю і посипати фарш. Сир натерти на крупній тертці, змішати з картоплею, що залишилася, додати яйця. Перемішати, посолити і поперчити.
За бажанням можна додати сметану. Викласти сирно-картопляну масу останнім шаром, вирівняти ложкою. Запікати блюдо в духовці 1 годину при температурі 180°C.
Цибулю дрібно нарізати і обсмажити до золотистого кольору. Додати фарш, посолити, поперчити, смажити до готовності. Томатну пасту розвести водою і додати до фаршу. Кабачки натерти на дрібній тертці, рідину віджати.
Читайте такожЯк приготувати смачні хачапурі: справжні грузинські рецепти
Змастити деко рослинним маслом, викласти половину кабачків, потім фарш, зверху - кабачки, що залишилися. Далі викласти шар помідорів, залити яєчною сумішшю, посипати сиром і зеленню. Запікати блюдо в духовці 40 хвилин при 180°C.
Для тіста:
Для начинки:
Борошно просіяти, потім в нього додати підсолену воду. Вимісити тісто і залишити його "відпочивати" мінімум на півгодини. У фарш додати сіль, перець і дрібно нарізану цибулю. Тісто розкатати, промазати його топленим вершковим маслом, закрутити кожен пласт тіста в "ковбаску". На годину прибрати заготовки в морозилку.
Дістати тісто, розрізати його на кілька рівних частин, розкатати коржі для самси. На кожен корж викласти фарш і склеїти кінці. Деко застелити пергаментом, промазати самсу маслом і викласти на поверхню. Запікати в духовці 30-40 хвилин при 200°C.
Подрібнити цибулю, часник, зелень і сало, вимішати разом з фаршем і спеціями. Щільно утрамбувати в мисці, полити олією, накрити кришкою і залишити в холодильнику на ніч.
Розігріти духовку до 250°C, застелити деко фольгою. Сформувати з фаршу овальні коржі, покласти зверху на кожний шампур, потім руками зібрати люля і притиснути до шампуру. Викласти люля на відстані 2 см один від одного, полити рослинною олією.
Готувати при 200°C 30-40 хвилин. Один раз за весь час можна перевернути шампури.
Вас також може зацікавити: