Тонкий шматочок сала, скибочка чорного хліба і солоний огірочок - чи це не поезія?
Сало - постійний житель в холодильнику кожного українця. Не обов'язково вживати його щодня. Лише іноді, о третій годині ночі, коли ніхто не бачить, відрізати маленький шматочок і, закривши очі, смакувати ніжне м'ясо... про це таємниче побачення можна писати оди і мемуари.
Раніше ми розповідали, в чому користь сала і скільки його можна їсти в день. Сьогодні поділимося порадами про те, як вибрати якісний продукт і що можна з нього приготувати.
Розглядаючи частини свинини на ринку, звертайте увагу на наявність клейма. Його присутність означає, що тварина пройшла перевірку і після смерті має законні підстави опинитися на прилавку.
Існують три показники, за якими потрібно орієнтуватися:
Ще один критерій - ніж повинен входити в сало легко, як в вершкове масло. Якщо вам доводиться старанно пиляти його ножем - у нас для вас погані новини.
Сало нарізати невеликими шматочками, часник очистити, кріп помити і дрібно нашаткувати. У чашу блендера викласти всі інгредієнти, додати перець. Подрібнити сало до однорідної консистенції.
Сало нарізати, поскоблити шкірку. Часником натерти кожен шматок. У тарілці змішати перці, обваляти сало в суміші. На дно банки викласти часник і лавровий лист, зверху утрамбувати сало. Прикрити кришкою і залишити в кімнаті на добу. Потім щільно закрити банку і прибрати в холодильник на 4 дні.
Рекомендуємо купувати сало з м'ясними прошарками
Нарізати сало на шматки приблизно 3-5 см в ширину. Взяти каструлю, влити в неї воду, посолити і закип'ятити. Часник очистити, дрібно нарубати і занурити у воду. Туди ж додати спеції. Прибрати маринад з вогню і дати охолонути.
Читайте такожСоковита підчеревина в духовці: як приготувати ароматне запечене сало з прошарками м яса
Деко застелити фольгою, викласти жменю тирси. Поставити на самий нижній рівень. Включити духовку на 90°C і прогріти. Потім викласти сало на решітку, запікати 30 хвилин. Збільшити температуру до 125°C і запікати ще 15 хвилин.
Вас також може зацікавити: