Розповідаємо, які цікаві салати з буряка можна приготувати, щоб здивувати гостей.
Салати з буряка давно набули заслуженої популярності. Багато з них давно приїлися, а тому варто спробувати якісь нові рецепти.
Зараз самий розпал сезону буряка, коли він максимально смачний і корисний. Ми підібрали кілька незвичайних салатів, які здивують ваших близьких.
На святковий стіл чудово підійде салат із буряком і оселедцем, але не шуба, а зовсім інша страва. Для нього беремо:
Цибулину нарізаємо півкільцями і переміщуємо її в тарілку. Всипаємо цукор, сіль і заливаємо водою з оцтом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися.
Буряк чистимо та нарізаємо смужками. Рибу очищаємо від кісточок і шкірки, нарізаємо також смужками. Коли цибуля буде готова, змішуємо всі інгредієнти, приправляємо за смаком і заправляємо олією.
Це дуже смачний, ситний салат із буряка з насиченим смаком. Він стане прикрасою столу та здивує гостей. Для приготування беремо:
Буряк і моркву відварюємо до готовності. Натираємо їх на тертку. Філе нарізаємо кубиком і обсмажуємо до готовності на невеликій кількості рослинної олії. Чорнослив дрібно нарізаємо, а сир - натираємо на тертці.
Горіхи перебиваємо блендером у велику крихту, а часник - під прес. Тепер збираємо салат, він викладається шарами: половину буряка, філе, горіхи, майонез, морква, тертий сир, майонез, чорнослив, майонез. Буряк, що залишився, змішуємо з часником і викладаємо останнім шаром.
Салат потрібно залишити в холодильнику на кілька годин для просочення і можна подавати.
Це дуже простий салат із буряка. Його приготування займає мінімум часу та зусиль. Для страви беремо:
Вимитий буряк загортаємо у фольгу і запікаємо протягом години за температури 200 градусів. Після охолодження очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.
Перекладаємо буряк у тарілку, поливаємо олією і перемішуємо, щоб він не забарвлював інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і залишаємо в піалі з яблучним оцтом на десять хвилин.
Огірки нарізаємо маленькими кубиками. Зелень промиваємо, обсушуємо та нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти разом і приправляємо.
Наостанок розглянемо дуже незвичайну страву. Фіни заправляють її буряковим соком з оцтом. Ми взяли варіант, який ближчий до нашої кухні. Для приготування беремо:
Буряк відварюємо, очищаємо та нарізаємо середніми шматочками. Відварюємо та нарізаємо кубиками картоплю.
Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її розсолом і прибираємо в сторону. Яблуко потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати кубиками.
Складаємо всі інгредієнти в піалу або салатницю, заправляємо олією і посипаємо кунжутом. Для кращого результату можна залишити салат настоюватися близько 30 хвилин.