Гості не зможуть відірватися від салату: чотири смачні рецепти з буряка

Розповідаємо, які цікаві салати з буряка можна приготувати, щоб здивувати гостей.

Салати з буряка давно набули заслуженої популярності. Багато з них давно приїлися, а тому варто спробувати якісь нові рецепти.

Зараз самий розпал сезону буряка, коли він максимально смачний і корисний. Ми підібрали кілька незвичайних салатів, які здивують ваших близьких.

Салат із буряка та оселедця

На святковий стіл чудово підійде салат із буряком і оселедцем, але не шуба, а зовсім інша страва. Для нього беремо:

  • 300 грамів оселедця;
  • один варений буряк;
  • половину червоної цибулини;
  • половину банки консервованого горошку;
  • кріп;
  • рослинну олію;
  • чорний перець;
  • чайну ложку солі;
  • чайну ложку цукру;
  • столову ложку оцту;
  • половину склянки води.

Цибулину нарізаємо півкільцями і переміщуємо її в тарілку. Всипаємо цукор, сіль і заливаємо водою з оцтом. Перемішуємо і залишаємо маринуватися.

Буряк чистимо та нарізаємо смужками. Рибу очищаємо від кісточок і шкірки, нарізаємо також смужками. Коли цибуля буде готова, змішуємо всі інгредієнти, приправляємо за смаком і заправляємо олією.

Салат Королівський із буряком і чорносливом

Це дуже смачний, ситний салат із буряка з насиченим смаком. Він стане прикрасою столу та здивує гостей. Для приготування беремо:

  • два середні буряки;
  • одну моркву;
  • 200 грамів курячого філе;
  • 100 грамів чорносливу;
  • 100 грамів сиру;
  • 75 грамів волоських горіхів;
  • два зубчики часнику;
  • 150 грамів майонезу.

Буряк і моркву відварюємо до готовності. Натираємо їх на тертку. Філе нарізаємо кубиком і обсмажуємо до готовності на невеликій кількості рослинної олії. Чорнослив дрібно нарізаємо, а сир - натираємо на тертці.

Горіхи перебиваємо блендером у велику крихту, а часник - під прес. Тепер збираємо салат, він викладається шарами: половину буряка, філе, горіхи, майонез, морква, тертий сир, майонез, чорнослив, майонез. Буряк, що залишився, змішуємо з часником і викладаємо останнім шаром.

Салат потрібно залишити в холодильнику на кілька годин для просочення і можна подавати.

Салат із буряка з солоним огірком і цибулею

Це дуже простий салат із буряка. Його приготування займає мінімум часу та зусиль. Для страви беремо:

  • два буряки;
  • 300 грамів солоних огірків;
  • 100 грамів ріпчастої цибулі;
  • столову ложку оцту (3%);
  • пір'я зеленої цибулі;
  • гілочку петрушки;
  • чотири столові ложки рослинної олії;
  • сіль;
  • чорний мелений перець.

Вимитий буряк загортаємо у фольгу і запікаємо протягом години за температури 200 градусів. Після охолодження очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками.

Перекладаємо буряк у тарілку, поливаємо олією і перемішуємо, щоб він не забарвлював інші інгредієнти. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями і залишаємо в піалі з яблучним оцтом на десять хвилин.

Огірки нарізаємо маленькими кубиками. Зелень промиваємо, обсушуємо та нарізаємо. Змішуємо всі інгредієнти разом і приправляємо.

Фінський салат із буряка

Наостанок розглянемо дуже незвичайну страву. Фіни заправляють її буряковим соком з оцтом. Ми взяли варіант, який ближчий до нашої кухні. Для приготування беремо:

  • два середні буряки;
  • чотири невеликі картоплини;
  • одне яблуко (кисле);
  • одну цибулю;
  • три-чотири мариновані огірки;
  • столову ложку огіркового розсолу;
  • столову ложку рослинної олії;
  • чайну ложку кунжуту.

Буряк відварюємо, очищаємо та нарізаємо середніми шматочками. Відварюємо та нарізаємо кубиками картоплю.

Цибулю очищаємо та дрібно нарізаємо. Заливаємо її розсолом і прибираємо в сторону. Яблуко потрібно вимити, очистити від шкірки та нарізати кубиками.

Складаємо всі інгредієнти в піалу або салатницю, заправляємо олією і посипаємо кунжутом. Для кращого результату можна залишити салат настоюватися близько 30 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: