Прості й швидкі рецепти корисних страв з грибами до вашого столу. Приготувати зможе кожен!
Ніжні соковиті гриби добре підійдуть для приготування святкових салатів. Слабкий смак грибів дозволяє придумати безліч комбінацій продуктів для смачного салату. Гриби в страві можна поєднувати з різними видами м'яса, копченостями або овочами. Можна приготувати пісний або дієтичний варіант салату, або навпаки зробити його ситним і калорійним.
Овочі, зелень, гриби промити. Підготувавши морква по-корейськи. Курячу грудку відварити до готовності, посолити. Печериці нарізати невеликими шматочками. Цибулю нарізати тонкими чвертькільцями. На плиті обсмажити в рослинній олії гриби і цибулю 15 хвилин під кришкою, остудити. Огірки очистити від шкірки і натерти соломкою. Чорнослив подрібнити.
Відварну грудку нарізати невеликими шматочками. Подрібнити свіжу зелень. На плоске блюдо нанести шар майонезу, покласти гриби. Викласти салат шарами: гриби-курка-майонез-чорнослив-морква-огірки-майонез-зелень.
Куряче філе обсмажити на сковороді 20 хвилин. Остудити, нарізати середніми шматочками. Цибулю дрібно нарізати, гриби нарізати четвертинами і обсмажити до випаровування соку, потім додати цибулю і смажити ще 7 хвилин.
Яйця відварити круто. Нарізати соломкою яйця і огірки. Волоські горіхи обсмажити на сухій сковороді і подрібнити. З'єднати всі інгредієнти. Посолити, поперчити, заправити майонезом.
Картоплю, яйця і моркву відварити до готовності, остудити, натерти на крупній тертці. Шинку і огірки нарізати соломкою, моркву - невеликими шматочками. У миску викласти шарами шинку, гриби, огірки, морква, помідор, картоплю і яйця. Кожен шар змастити майонезом.
Читайте також інші рецепти: