Цей красивий і смачний салат чудово підійде для великоднього столу.
Оригінальний салат "Гніздо глухаря" або "Перепелине гніздо" - це ідеальний варіант того, що приготувати на Великдень. Адже на це свято заведено робити варені яйця. Рецепт страви нескладний і доступний кожному. А результат такий смачний, що від добавки ніхто не відмовиться.
Ми публікуємо детальний рецепт "Гніздо глухаря" - салат, з яким Великдень 2025 точно пройде вдало. Страву можна змінювати за смаком - у класичній версії всередину кладуть курку, огірки та яйця. "Підстилка" робиться з тонкої картоплі фрі або, в дієтичному варіанті, з тертого сиру.
За бажанням курку можна замінити шинкою, а солоні огірки - свіжими. Також можна додати гриби та плавлений сир.
Вам знадобляться:
Курку та яйця відваріть до готовності й остудіть. Цибулю залийте окропом, а потім наріжте півкільцями і замаринуйте в цукрі та оцті на 15 хвилин.
Картоплю почистіть і натріть на тертці для корейської моркви, або вручну наріжте тонкою соломкою. Промийте під проточною водою. Смажте в добре розігрітій олії до золотистого кольору (приблизно 5 хвилин). Готуйте картоплю порціями, щоб на сковороді вона лежала в один шар. Викладіть фрі на паперові серветки для вбирання зайвої олії.
М'ясо наріжте дрібним кубиком, огірки - соломкою, курячі яйця натріть на крупній тертці. Змішайте всі інгредієнти. Також додайте до суміші приблизно 1/3 частину картоплі. Посоліть і поперчіть, заправте майонезом.
Викладіть на тарілку салат у формі пагорба з заглибленням посередині. Обкладіть смаженою картоплею. У середину покладіть гілки кропу, а на них - варені та чищені перепелині яйця.
Замість смаженої картоплі страву можна прикрасити сиром. Натріть 300 г сиру на крупній тертці та посипте салат "Гніздо" зверху.