Салат з печінкою на свято сподобається всім любителям субпродуктів.
Печінка - дуже корисний і поживний продукт, який ми звикли використовувати в гарячих стравах. Однак не всі знають, що печінка є чудовим інгредієнтом для святкових салатів і смачно поєднується з багатьма продуктами. УНІАН перерахував три смачні рецепти салатів з печінкою на різний смак і гаманець.
Раніше ми розповідали, як очистити печінку від плівок, щоб не зіпсувати салат гірким присмаком.
Печінку відварити до готовності. Нарізати соломкою печінку, огірки і гриби. Сир натерти на крупній тертці. Всі інгредієнти скласти в миску, посолити і поперчити, заправити майонезом з гірчицею.
Печінку нарізати соломкою, огірки і цибулю - півкільцями. Моркву натерти на крупній тертці, а часник розчавити. У сковороді розігріти 2 ложки олії. Обсмажити печінку на середньому вогні 7-8 хвилин. Потім на сковороді з 2 ложками олії також обсмажте моркву і цибулю до готовності (7-10 хвилин).
Яйця збити з борошном і дрібкою солі. Посмажити на сковороді тонкі яєчні млинці по 2 хвилини з кожного боку. Перевертати млинці варто акуратно, щоб не порвати. Згорнути яєчні млинці в рулети і нарізати тонкими смужками. Волоські горіхи підрум'янити на сухій сковороді.
Збираємо салат. Скласти в миску смажену печінку, огірки, смажену цибулю з морквою, яєчні млинці, часник і горіхи. Поперчити і посолити, заправити салат майонезом.
Салатну суміш промити і обсушити. Печінку очистити від плівок і нарізати середнім кубиком. На добре розігрітій сковороді з 2 ложками олії обсмажте печінку по 3 хвилини з кожного боку. Посолити і поперчити печінку.
Цибулю нарізати півкільцями, а яблуко - тонкими скибочками. На ту ж сковороду на олії після печінки викласти цибулю і яблука. Обсмажувати разом 5 хвилин.
На листя салату викласти смажену печінку і цибулю з яблуками. Посипати салат родзинками і горіхами. Полити 2 ложками оливкової олії і заправити оцтом. Посолити і поперчити за смаком.