Як поліпшити смак печінки / depositphotos.com

У печінці міститься величезна кількість корисних речовин, макро - і мікроелементів. Основний упор дієтологи роблять на залізо і вітамін А - ці компоненти покращують згортання крові, впливають на профілактику сечокам'яної хвороби і постачають організм необхідними вітамінами.

УНІАН розповість, як позбутися неприємного запаху печінки і зняти плівку, щоб страва вийшла смачною.

Як очистити яловичу печінку від жовчних проток і плівки

Досвідчені кулінари кажуть, що найпростіше знімається плівка з замороженого шматка. Якщо ви купили саме такий продукт, а тепер намагаєтеся зрозуміти, як зняти плівку з замороженої печінки, то просто покладіть печінку в окріп. Через якийсь час плівка стане м'якою, а сама печінка - ні, тоді ви зможете підчепити плівку ножем і, потягнувши на себе, зняти її.

Відео дня

У разі, якщо ви придбали в магазині шматок охолодженої печінки, технологія позбавлення від плівки буде дещо іншою. У вас є три варіанти:

  • ошпарити печінку окропом, зробити надріз, вкласти великий палець під плівку і, допомагаючи собі пальцями, стягнути її з печінки;
  • вмочити пальці в сіль, нею ж посипати печінку, зробити надріз на плівці і, піддягаючи її руками, знімати з шматка;
  • покласти печінку в крижану воду, через дві хвилини обшпарити окропом, зробити надріз і потягнути плівку з печінки.

До речі, метод з сіллю корисний і для профілактики - якщо яловича печінка злегка гірчить, то природний консервант допоможе виправити це прикре непорозуміння.

Чи потрібно знімати плівку зі свинячої печінки - поради

Свиняча печінка має тонку плівку, тому зняти її буде набагато складніше, ніж у випадку з яловичиною. Проте, видаляти її потрібно обов'язково, інакше ваше блюдо буде зіпсоване. Справа в тому, що саме через плівку свинина під час приготування стане жорсткою, тим більше, якщо ви не приберете не тільки плівку, але і жовчні протоки, вони дадуть гіркоту. Обробляти печінку краще наступним чином - розрізати її на дрібні шматочки, обходячи прожилки, а потім з маленьких шматочків вирізати протоки і зняти плівку.

Як зняти плівку з печінки курячої - лайфхак

Дуже мало господинь знімають плівку з курячої печінки - вона тонка і м'яка, смак майже не псує, тому зайвий раз витрачати час не хочеться. Насправді, в цьому є здоровий глузд - з курячих субпродуктів потрібно прибрати жовчні протоки і великі судини, а плівку можна не знімати. 

Корисний лайфхак: якщо курячу печінку перед приготуванням замочити в молоці на 1-2 години, то в результаті у вас вийде ніжне блюдо, яке буде танути в роті.

У чому краще вимочувати печінку, щоб прибрати запах

Іноді після того, як ви купили печінку і принесли її додому, можете виявити неприємний запах. З'явитися він може з кількох причин:

  • сам по собі продукт дуже старий;
  • продавець не дотримувався правил зберігання печінки;
  • тварина померла від хвороби.

Якісна печінка нічим не пахне, а неприємний запах говорить про те, що продукт небезпечний для людини. Позбутися від запаху можна декількома способами:

  • замочити в холодній воді або молоці і міняти рідину кілька разів;
  • залишити печінку в розчині оцту, солі і цукру на ніч;
  • вимочувати печінку 15 хвилин в розчині марганцю, а потім 30 хвилин в молоці.

Також можна трохи потримати печінку в солоній воді, а потім ошпарити окропом. Який би варіант ви не вибрали - після закінчення підготовчих процедур печінку необхідно буде ретельно вимити під проточною водою.

Вас також можуть зацікавити новини: