Ситний "Цезар" з беконом або теплий салат з картоплею - кращі рецепти салатів в матеріалі УНІАН.
Смачний і корисний салат - відмінний варіант для святкової або повсякденної вечері. Ви можете використовувати сирокопчений або смажений бекон - в залежності від особистих переваг. УНІАН підкаже, як приготувати знаменитий німецький картопляний салат з беконом або інші варіації страви.
Раніше ми розповідали, як зробити сиров'ялене м'ясо.
Для соусу:
Зробити грінки: зняти кірку з хліба, нарізати його кубиками 1х1 см. Змішати в ємності подрібнений часник, 2 ст. л оливкової олії і 1 ст. л води. Посолити, поперчити, викласти хліб і обваляти його в суміші. Потім підсушити на розігрітій сковороді 2-3 хвилини.
Курку нарізати скибочками, помідори навпіл, салат вимити, листя довільно порвати, сир натерти. Обсмажити шматочки бекону на сковороді, змащеній оливковою олією, 2-3 хвилини з кожного боку.
Читайте такожЯк приготувати плов зі свининою, куркою або яловичиною: 3 кращих рецепта
Всі інгредієнти для соусу викладіть в блендер і збийте. Викладіть в ємність листя салату, грінки і помідори, додайте соус. Далі - курку і бекон. В кінці посипте сиром.
Картоплю ретельно вимити, відварити в мундирі протягом 20 хвилин, остудити, очистити і нарізати кубиками. Бекон нарізати смужками, а цибулю півкільцями. Зелень петрушки подрібнити. Викласти на тарілку картоплю, цибулю і петрушку, зверху - смажений бекон. Огірки нарізати кільцями і викласти на салат. Останній штрих - пагони крес-салату і діжонська гірчиця. Інгредієнти посолити і перед подачею перемішати.
В окремій ємності змішати масло, лимонний сік, подрібнений часник, сіль, перець і трави. Хліб порвати на шматочки, полити заправкою, запекти в духовці, розігрітій до 180°C, протягом 10 хвилин.
Бекон обсмажити на сухій сковороді, сир натерти, помідори розрізати навпіл, а салат порвати на довільні пелюстки. У миску викласти листя салату, додати помідори, бекон і сухарики. Скропити оливковою олією і лимонним соком, посипати сиром і перемішати.