Швидкий вінегрет на 15 хвилин готується без довгого варіння всіх овочів окремо.
Салат вінегрет дуже корисний і неймовірно смачний, але непростий у приготуванні. Для салату потрібно відварити окремо і нарізати всі овочі, що вимагає багато часу і зусиль. Якщо ви любите цей салат, але хочете спростити його приготування - пропонуємо спрощений рецепт, в якому всі овочі готуються разом в сковороді.
За бажанням в цей салат можна додати консервовану квасолю або квашену капусту.
Інгредієнти:
Картоплю, буряк і моркву почистити і помити, нарізати однаковими кубиками. У глибокій сковороді розігріти 3 столові ложки олії і викласти буряк. Перемішати, щоб кожен шматочок овоча покрився олією. Потім викласти в сковороду картоплю і моркву, перемішати до однорідності.
Налити в сковороду 50 мл води і включити сильний вогонь на конфорці. Сковороду накрити кришкою. Довести воду до кипіння і після цього засікти 5 хвилин. Через 5 хвилин вимкнути вогонь і залишити овочі в сковороді під кришкою до повного охолодження. Так вони повністю приготуються і збережуть більшу частину вітамінів.
Поки овочі остигають, дрібно нарізати ріпчасту і зелену цибулю, а огірок нарізати кубиками. З горошку злити маринад. Перемішати в глибокій мисці всі овочі. Для заправки змішати пару ложок гірчиці з соняшниковою олією. Заправити вінегрет, посолити і поперчити за смаком.