Свіжа капуста в поєднанні з іншими овочами буде ще смачніша та урізноманітнить ваше меню.
Чудовим вибором для літнього столу буде салат з капустою свіжою, оскільки цей овоч є багатим джерелом вітамінів - С, А, В1, В2 і ряду інших. Пропонуємо найсмачніші рецепти на основі ранньої капусти - з морквою, огірком, а також варіанти з редискою і кукурудзою.
Для приготування потрібні такі продукти:
Капусту потрібно натерти на шатківниці або нарізати довгими смужками шириною 1-3 мм. Огірок чистимо, пробуємо на гіркоту з боку плодоніжки. За необхідності обрізаємо, поки не перестане гірчити. Поділяємо на дві половини уздовж, нарізаємо півкільцями завширшки 2-3 мм і змішуємо з капустою.
З'єднуємо в піалі масло, перець, сіль, заправляємо салат і перемішуємо. Можна зверху посипати зеленою нарізаною цибулею.
Нам будуть потрібні такі інгредієнти:
Капусту шаткуємо, цибулю (якщо використовуєте) нарізаємо якомога більш тонкими півкільцями і додаємо до капусти. Змішуємо в іншій піалі масло з оцтом, солимо, перчимо. Заправляємо салат і перемішуємо - в принципі, готово. Але якщо дати йому постояти в холодильнику з півгодини, оцет вбереться і салат буде набагато смачнішим. Якщо будете додавати кріп, посипайте дрібно нарізаним безпосередньо перед подачею.
Нам будуть потрібні:
Моркву потрібно натерти і змішати з нашаткованою капустою. Додати сіль і перець, заправити майонезом і перемішати. Якщо дозволяє час, поставте салат з капусти і моркви в холодильник і дайте йому настоятися, або подавайте одразу.
Для приготування ми беремо:
Капусту шаткуємо, перчимо і солимо. Кукурудзу змішуємо з капустою і заправляємо майонезом. Бажано охолодити і настояти перед подачею, але необов'язково.
Будуть потрібні такі продукти:
Тонко нарізаємо і перчимо капусту, додаємо нарізану півкільцями редиску, солимо, заправляємо оцтом і олією і добре перемішуємо.
Порада: за бажанням оцет можна давати і в ті рецепти, де він не вказаний. Чи доцільно буде додавати його в салати з майонезом - вирішить тільки ваш смак. І навпаки, з будь-якого рецепта оцет можна прибрати, особливо, якщо ви схильні до печії або інших подібних неприємностей.
Ось кілька варіантів салатів, заснованих на молодій капусті та інших свіжих овочах. Вибирайте той, який вам більше подобається, і насолоджуйтеся смачним блюдом. Приємного апетиту!
Раніше УНІАН розповідав, як легко приготувати справжній фалафель - рецепт не вимагає наявності фритюрниці!